Omsorgssvigt – skaber tilknytningstraumer

Genkender du dig selv i Sarah, der oplevede at voksenlivet ikke var så nemt at komme i gang med?

Der kan være mange reaktioner. Det kan være at selv om du havde længtes efter at flytte hjemmefra flyttede nissen med, du isolerer dig eller mange konflikter på studie eller job.

Læs her om Sarahs udfordringer og de konsekvenser omsorgssvigt i barndommen fik på hende.

Her er Sarah

Sarah, er 35 år gammel, hun ved ikke hun har oplevet omsorgssvigt i barndommen. Hun mærker dog tydeligt de tilknytningstraumer det har forårsaget.

Sarah voksede op i en dysfunktionel familie, hvor hendes forældre var fraværende og følelsesmæssigt utilgængelige. De var ofte optaget af deres eget liv og havde begrænset tid og interesse for Sarahs trivsel. I barndommen blev Sarah udsat for flere traumatiske oplevelser.

Som voksen oplever Sarah fire vigtige påvirkninger, der er direkte relateret til hendes omsorgssvigt og tilknytningstraume:

Problemer med tillid og nære relationer

De fraværende forældre forhindrede Sarah i en tryg tilknytning i barndommen. Derfor har Sarah svært ved at stole på andre og etablere dybe og nære relationer. Hun har konstant frygt for at blive svigtet eller såret. Pludselig går hende ensomhed op for hende, når hun undgår tætte relationer og holder folk på afstand.

Blot ved at erkende dette erkender hun at hun kan lære at opbygge sunde og dybtgående relationer.

Lavt selvværd og selvtillid

Som følge af den konstante kritik og nedladende behandling i barndommen har Sarah et lavt selvværd og manglende selvtillid. Da det får hende til at indse, at hun selv har en tendens til at tvivle på sig selv ændrer hun den holdning.

Hun arbejder på at føle sig tilstrækkelig og anerkender alle de mange præstationer. Nu øver hun sig på at tænke på sig selv som mere Værdig i livet.

Emotionelle udfordringer

Sarahs omsorgssvigt har efterladt hende med en udfordret evne til at håndtere og regulere sine egne følelser. Hun oplever hyppige humørsvingninger, har svært ved at identificere og udtrykke sine følelser på en sund måde og oplever ofte angst og depression som en følge af sin traumatiske fortid. Nu giver de mange år med angst pludselig mening for hende og hun bliver bedre til at rumme de følelser der bliver aktiveret.

Mistrivsel i arbejdslivet

Alle ovenstående udfordringer, såsom lavt selvværd, angst og manglende tillid, sætter selvfølgeligt sit præg på fravær af stabilitet og trivsel på arbejdet. Hun har derfor ikke overskudt til at engagere sig så meget og har svært ved at opbygge og opretholde tillidsfulde arbejdsrelationer.

Til stor frustration resultere det i en udfordrende karriere.

Selvom Sarah har oplevet disse alvorlige konsekvenser af omsorgssvigt og tilknytningstraume, er hun ualmindelig lettet over den helbredelse hun undergår.

Terapi og støttende relationer hjælper Sarah med at arbejde sig gennem hendes traumer og gradvist opbygge tillid og trivsel i voksenlivet.

Hun er så lettet over at det faktisk er muligt at få det liv hun altid har længes efter

 

Kærligst Liv

 

 

 

Hvis der gerne vil ud af barndommens omsorgssvigt

Så vil jeg gerne til dig 15 min. gratis samtale om, hvad der skal til, du kan Booke her

eller sms: “Ja tak til 15 min.”

 

 

 

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *