Fra mørke til lys

Fra mørke til lys: Det er den beskrivelse mine klienter giver , når de bryder ud af depressionens kløer og genopdager deres indre styrke…

Opgivelsen er den skjulte gave

Depression som årsag er jeg ydmyg over for, da livsflammen kun kan næres af klienten selv.

Derfor giver det god mening, når depressionen betegnes som Forårets symbolik. For terapien lykkes kun, når den terapeutiske rejse har destination mod fornyelse og håb.

Denne fase med at lytte til, hvad klienten er blevet opgivende omkring, er en afgørende og meget rørende periode.

For ofte beskriver klienten det som: Endelig at blive lyttet til. 

Det begynder at give mening

Når mine klienter begynder at bryde ud af depressionens kløer, sker det som regel når de oplever at der er en sammenhæng mellem hændelsen og reaktionen. Først derfra ser de, at foråret er på vej.

Som psykoterapeut specialiseret i traumer er det en hjertegribende oplevelse at være vidne til de fremskridt, mine klienter gør, efter at have været fanget i en lang mørk periode.

At mørket holder dem fanget

Depression er en krævende lidelse, der kan have dybtgående indvirkning på en persons livskvalitet. Det kan føles som om, at man sidder fast i et sort hul, uden noget håb om at finde vej ud. Men når mine klienter træder ind i mit terapirum og begynder at åbne op om deres smerte, er det som om, at vi sammen går mod lyset.

Der er dog ofte en tid hvor klienten, mest hænger med hovedet på sofalænet – til tider uden at sige noget. Når de langsomt og i små perioder retter hovedet op, begynder foråret. Det symboliserer både en tid for genfødsel og forandring. Naturen begynder at spire, men der er stadig mørke før blomsterne springer ud, og fuglene synger igen.

Håbet spirer…

I terapiforløbet arbejder vi med at frigøre klientens indre ressourcer og finde måder at håndtere fortiden -ofte et traume – på. Det er en udforskning af deres indre verden, hvor lysglimtene begynder at trænge igennem. Når de identificere de følelser og tanker, som er reaktionen på smertefulde hændelser. Så fra at være fastlåst trænger der mere lys, empati og forståelse ind i dem.

Når mine klienter begynder at indse, at de har valgmuligheder, styrker det deres tro på sig selv og deres evne til at genskabe deres liv. Her ser jeg, at mine klienter finde tilbage til deres autentiske selv. De begynder at bevæge sig fra at være ofre for deres traumer til at være overlevere og endda blomstrende i deres egen historie.

At overvinde fortiden

Det bevæger mig dybt at være en del af denne rejse med mine klienter. At se dem overvinde deres indre dæmoner og begynde at opleve livet med en ny intensitet og dybde er en utrolig berigende oplevelse.

Det er en tid med håb og fornyelse, når mine klienter tager de modige skridt ud i terapirummet. For langsom bliver dette overført til deres hverdag og helingsprocessen er i fuld gang.

At give slip på smerten

Som psykoterapeut specialiseret i traumer er det mit mål at give mine klienter redskaberne til at overvinde deres smerte og finde tilbage til sig selv. Når de ser, at foråret er på vej, bliver det et billede på, at der er håb forude og at det er muligt at genopbygge deres liv på en måde, der er meningsfuldt og autentisk for dem.

Jeg vil opfordre alle, der læser dette, til at huske på, at selv når alt synes håbløst, er der altid en mulighed for at finde vej ud af mørket. Ligegyldigt hvor lang tid man har været fanget i depressionens kløer, er der altid potentiale for forandring.

Vi har alle ressourcer inde i os, der kan hjælpe os med at komme igennem svære tider og genopdage glæden og lyset i vores liv.

Så lad os tage imod foråret med åbne arme og se det som en påmindelse om, at der altid er håb og mulighed for forandring. Lad os sammen skabe et liv, der bevæger os, og som er fyldt med glæde og autenticitet.

Kærligst Liv

Hvis der gerne vil have hjælp

til at genopdage livets skønhed og dybde

tilbyder jeg 15 min. gratis samtale om, hvad der skal til. Book her

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *