Omsorgssvigtet!- sidder du fast i fortiden?

Vi er mange, der har været udsat for omsorgssvigt. Første gang det går op for én, kan det opleves ret chokerende og overvældende at indse.

For kan det virkelig passe, at ens søde og rare forældre, der vil en det bedste har udsat os for det? Er det ikke kun de andr, noget så voldsomt, sker for?

LÆS OM SYMPTOMERNE, på min tidligere blog, hvis du gerne vil kende symptomerne.

Når det omsorgssvigtede barn bestemmer alt

Når du så er blevet opmærksom på symptomerne, og har vist dit Indre Barn særlig omsorg gennem nogen tid, så forsætter livet vel? Virkeligheden er nærmere, at mange undrer sig over, at de ikke bare kan lægge fortiden bag sig. Faktisk sker der som regel det modsatte.

Det starter en deroute. Nogen identificerer sig med at være Særlig sensitive, og det er en besværgelig hverdag. Atter andre synes, at det er så voldsomt, at det bare går nedad og nedad, og jo mere synd, kan vi synes det er for os selv (Yes. Been there 😉) Og så er der dem som oplever en fribillet til at en liv uden ansvar og bliver som små børn igen. Der hverken kan arbejde eller passe på sig selv.

Er du én af dem?

Hvis du vil skabe en ny fremtiden, er du nødt til at ændre dit emotionelle mønster, ellers vil det forsat styre dig!

Det kan være, at du troede, at alt ville blive bedre, når først du havde erkendt, at du har været udsat for omsorgssvigt. For at erkendelse ikke gør ondt værre, er det vigtigt, at den voksne i dig træder til og hjælper dig videre. Har du ikke lært det, kan det vær nødvendigt med en guide.

Hvis du er mere optaget af, hvorfor du ikke lykkes med at leve et liv i glæde og tilfredshed, kan det være, du kan nikke genkendende til, at du på afstand drømmer om et andet liv.

At gå i terapi var at overleve på havregrød, men jeg var så lykkelig over at blive den, jeg kunne mærke inden i.

 

Drømmer du om, at det er din virkelighed?

Kan du genkende nogle af nedenstående, som uopfyldte tilstande eller behov, du bare længes efter at udleve?

  • At du lever med den rigtige kærlighed
  • Et godt selvværd på vigtige områder for dig
  • At du er i gang med at udleve dine drømme
  • Et personlig netværk og måske fagligt, som du er taknemmelig over
  • At du føler dig fuld af livsglæde – fra at føle dig tom indeni
  • Du er robust – du bestemmer selv, hvor længe du vil forblive overvældet eller modløs
  • Lette over at måtte være mere menneskelig frem for perfekt
  • Mere optaget af dine behov – end følsomhed over for afvisning
  • Afstresset – frem for stresset.

Din virkelighed

Problemet er bare, at ovenstående ikke er din virkelighed.

Hvordan kan det være?

Fordi du stadig tænker og føler som et skadet og svigtet barn. Din hjerne er optrænet i dette. Derfor er det afgørende, at du får skabt nogle nye og sunde hjernenetværk, nogle nye og positive mønstre.

Kan du ændre på en forfærdelig fortid?

En klient, der er sygemeldt med stress for 2. gang fortalte i går. At hun var blevet fuldstændig forandret (efter 6 sessioner). Det er sket efter hun har mærket, oplevet og indset, hvad der stresser hende. Ved at have fokus på de ressourcer hun allerede har, har hun ændret på de negative mønstre, der tidligere skabet stress.

Kunne du også tænke dig det?

Det sammen kan du gøre

Styr dit eget liv som en voksen. Det kan dit indre omsorgsvigtede barn ikke gøre. Det forhindrer dig kun i at leve det liv, du længes efter. Hvad skal der til for, at du hjælper dig selv med at få det liv du længes efter?

Hvis du selv har forsøgt at svare i årevis, så skynd dig at få hjælp. Ved at komme ud af fortiden og ind i din lyse fremtid.

God rejse fra Liv

 

 

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *