Medfølelse, (compassion) – mærker du magien?

Medfølelse, (compassion) – mærker du magien?

Få “venne-strategien”… 

Som barn hadede jeg, når min mor havde medlidenhed med mig… for jeg ville jo bare have hendes kær-lighed. Derfor et stort øjeblik, da jeg fandt ud af at adskille forskellen på medlidenhed og medfølelse.

Årsagen til vores problemer

Det vil jeg dele med dig fordi baggrunden til mange af vores problemer bliver ved med at eksistere, når vi ikke lytter til, eller føler med os selv. Når vi ikke kan tage vare på følelsen, forpasser vi muligheden for at gøre det bedre.

Først vil jeg spørge dig om:

”Har du tænkt over…

hvordan du taler til dig selv?

Hvis du talte til dine venner, som du taler til dig selv…

ville du have nogen? ”

Selvkritik er svaret

Ayda indrømmer “Nej!” Jeg ville aldrig tale til mine venner, som jeg taler til mig selv. Jeg siger ofte ting til mig selv som: ”Du er sådan en idiot! Hvordan kunne du gøre dette ?, “eller” Hvad pokker tænkte du? ”

Genkender du dig i Ayda?

Mange kan genkende Ayda, når hun siger. Når jeg taler til mennesker, jeg holder af, er jeg meget mere tilgivende og venlig over for dem, end mig selv. Jeg tilbyder opmuntring og støtte. Jeg er medfølende.

Vend medfølelse mod dig selv

Frem for at være selvkritisk eller fyldt med skam, har du et helt eminent værktøj i at være mere medfølende over for dig selv. Det hjælper dig på din vej, når du søger mod selv-medfølelsen. Som du både har brug for og fortjener :-)

Start med at øge din medfølelse

Medfølelse med dig selv, kan spænde lige fra at tillade dig selv at få hjælp til at komme ud af følelser af angst til, hvordan du kan håndtere de hårdeste situationer gennem medfølelse. Hvis du ligner Ayda vil du nok blive bange ved tanken om ikke at overøse din medmennesker med medfølelse. Betyder det at de går fra dig…

Først dig selv

Bare rolig medfølelsen til andre vil komme tilbage, og da med en langt stærkere dybde og kraft. Derfra vil du virkelig kunne hjælpe dine medmennesker. Fordi de kan mærke, du selv efterlever, hvad du hjælper med.

Medfølelsens store fordele 

Når du er medfølende over for dig selv, vil du leve et liv, der er åbent og medfølende. Accept af dig selv og accept af dem omkring dig giver dig større ro i sindet. Når du lever et liv med mindre angst og selvkritik, vil du have de bedst tænkelige ressourcer til et godt og spændende liv.

Venne-strategien

Jeg håber, du også vil mærke magien i at have medfølelse. Næste gang du fejler, træffer en usmart beslutning, eller simpelthen er bange for at gøre noget… Tænk, hvordan du kan være din egen bedste ven

 

Hjælp! Fanget i midtvejskrise (er det alt, hvad der er?)

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *