Kærlighed i en tid med forandring - lockdown

De simple forholdsregler til et langvarigt forhold.

Genkender du det at du bare går ud fra at tingene ordner sig? Ellers skræk og ve, er det så det rigtige forhold du er i. Forestil dig, at selvstændige virksomhedsstartere siger til hinanden: “Nå, nu hvor vi har startet virksomheden, behøver vi ikke snakke om det mere”

1. RELATIONS TAKNEMMELIGHEDS LISTE

At sætte tid af til at udvikle en taknemmelighedsliste over jeres forhold kan være nyttigt til at bevare et positivt perspektiv på jeres forhold og den vækst, I begge har oplevet. I kan enten gør det mere spontant og skiftes til at nævne 5 ting i er taknemmelig over i jeres forhold I kan evt. forinden hver især nedskrive, hvad i er taknemmelig over med hinanden.

2. ANTAG POSITIVE HENSIGTER

Når du bemærker ubehag i en samtale med din partner eller måske din partners handlinger, før du reagerer, skal du bruge et øjeblik på at udforske andre forklaringer på din partners handlinger. 1-2 sekunder, før du svarer. Det bedste vil være at interviewe din partner forinden. Spørg ind til, hvad din partner forestiller sig dette vil kunne løse eller gøre. På den måde vil du bedre kunne rumme, at du føler dig såret, vrede eller frustreret. Det føles godt at kunne se, at din partner forsøger at løse et problem eller nå et fælles mål på den måde, som din partner forestiller sig vil være bedst

3. SÆT PERSONLIGE GRÆNSER

Tag en opgørelse over den måde, du etablerer og vedligeholder grænser i dit forhold. Kommunikerer du dine grænser på en sund og effektiv måde? Er andre opmærksomme på dine grænser før, efter eller under de øjeblikke, hvor din partner har overskredet nogle? Brug derefter “jeg”-udsagn til at give indsigt i virkningen af nylige begivenheder på dine grænser, følelser og værdier. Brug humor til at hjælpe med at sprede spændte øjeblikke med din partner.

RÅDGIVNING GJORDE FORSKELLEN

Mange har fået et helt nyt liv gennem individuel rådgivning og parrådgivning.

En kvinde kom til mig efter mere end 40 års ægteskab. Hun var så rasende på manden. Efter 5 sessioner blev deres ægteskab som nyt igen, fordi kvinden fastholdt fokus på sig selv UDEN at kritisere manden. Så ville han pludselig godt være med til at udvikle et bedre ægteskab.

Terapi kan være en glimrende mulighed for at begynde helingsprocessen og opdage nye måder at forholde sig til din partner og dig selv på. I dette trygge rum skaber i, i fællesskab en vej til at begynde at udforske de ineffektive forholdsmønstre. Alt meden i får erfaringsmæssige øvelser, der giver dig og din partner mulighed for at begynde at indøve nye færdigheder. Måske kan disse enkle forholdsbeslutninger og tips hjælpe med at genoplive et anstrengt forhold til din partner.

Klar til at starte nu?

Arbejd på at være venlig eller tålmodig i aften. Bemærk virkningen.

God rejse fra Liv

 

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *