Høst det gode liv

Angst for altid?

Selv om jeg bliver lige rystet hver gang en klient gentager en behandlers om:

”Angst er nok noget du skal lære at leve med.”

Bliver jeg alligevel mere ærgerlig, når nogen er blevet bildt ind, at de skal træne det hele tiden. “Hellere for meget end for lidt”.

Dels fordi jeg vil aldrig selv vil have tid til at træne alle de ting, jeg igennem tiden har fundet vigtige. Dels fordi problemet i så fald stadig eksisterer.

Brug i stedet angsten som din skjulte gave

Forestil dig, at angst har samme funktion som sult. Hvis du er sund og fri af spiseforstyrrelser, vil du sørge for at løse det, hver gang du krop kommer med sult signalet.

Desværre findes der mod angst ikke Mad som løsning. I stedet findes der noget andet, som ved nærmere indsigt – på sigt –  vil være lige så enkelt

Angst den tavse meddeler

Angst er et udtryk for, at noget har aktiveret uro i dig. Det kan være noget ydre, indre tilstande, tanker eller lignende, der har fremkaldt uro.

Lyt og justér i stedet

Nej, du skal ikke træne resten af dit liv, eller hele tiden. Hvis jeg skulle træne alle de ting jeg gerne vil opnå eller bevare… det ville jeg ikke have tid til.

Igen er det mest enkelt at forstå ud fra det at opleve sult. Hvis du har regelmæssige spisetider, vil du som regel ikke være særlig forstyrret af sultfølelsen. På samme måde, vil du heller ikke opleve angst eller uro, når du lever som du gerne vil og ikke er forstyrret af psykiske sår, kaldet traumer.

De 3 veje ud af angst

  • Håndtere den akutte angst
  • Forstå angsten – evt. tidligere traumer
  • Forebygge angst

Når mine klienter bruger dette system, kan de som regel inden for 5 sessioner slippe den mere generaliserede angst

Ud pak gaven

Når du lytter til og tager korrektionerne alvorligt, så vil du opleve, at dit liv bliver mere i overensstemmelse med dig. Det vil betyde, at angsten ikke er nødvendigt for at du justerer dit liv.

Når du kommer derhen, vil du kunne opleve, at du bruger angsten som en form for ’guide eller vejleder’, der vil fortælle om noget du skal justere.

God fornøjelse med at bruge angst, som din værdifulde gave

 

Hjælp! Jeg har fået ADHD som voksen – “kommunikations-strategien”

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *