Parforhold – få glæden tilbage i forholdet

Parforhold – få glæden tilbage i forholdet, så der er plads til det vigtigste at dele glæde og lykke.

Livets travlhed og ansvar kan nemt tage overhånd, især hvis der er børn og et travlt job, der skal passes. De fleste par føler sig fanget i en rutine og så mister du glæden ved at være sammen. Men der er en vej ud, en vej til at genoplive glæden og lykken i jeres forhold.

Her er Peter og Anne

Historien om Peter og Anne er et smukt eksempel på, hvordan parterapi kan hjælpe med at finde det forsvundne smil og gnisten i et forhold.

Peter og Anne havde været sammen i over ti år. De delte et hus, en familie og utallige minder, men noget var ændret. De havde mistet kontakten med hinanden og følte sig mere som roommates end som et kærligt par. Deres glæde og lidenskab syntes at være forsvundet et eller andet sted undervejs.

En aften, da de begge var ærlige over for hinanden, besluttede de at tage skridt til at redde deres forhold. De kontaktede en parterapeut, som de havde hørt om fra en ven, og det blev starten på en bemærkelsesværdig rejse.

Her er nogle afgørende trin, de tog med hjælp fra deres terapeut:

Kommunikation

Peter og Anne opdagede, at de havde mistet evnen til at kommunikere på en sund måde. Terapeuten lærte dem effektive kommunikationsteknikker og opfordrede dem til at lytte til hinanden på en mere empatisk måde.

Genopdage lidenskaben

Terapeuten opfordrede dem til at genopdage hinanden ved at bruge tid sammen uden for hverdagens distraktioner. Dette inkluderede romantiske aftener ude, ture og aktiviteter, de begge nød.

Forventningsafstemning

Forventningsafstemning: De blev opmærksomme på, at mange af deres problemer opstod på grund af urealistiske forventninger. Terapeuten hjalp dem med at afstemme deres forventninger til hinanden og til forholdet som helhed.

Seksuel Intimitet

Peter og Anne fik hjælp af deres terapeut til  at arbejde på deres seksuelle intimitet. De havde brug for at åbne mere op for det frie og legende samvær. Det hjalp dem med at fremme selve lysten til at være intimt sammen, og helt naturligt følte dig sig tilskyndet til at tale åbent om deres ønsker og behov. De læste bøger samme og skrev sågar en erotisk novelle med illustrationer.

Ændring af tankegang

Terapi bevirkede at de af sig selv fik ændret en negativ tankegang til i stedet at fokusere på de positive aspekter af forholdet. Den nye indsigt de fik i hinanden, fik dem til at indse, at de jo hver især gjorde deres bedste.

I løbet af det næste halve år deltog Peter og Anne i ti parterapi sessioner, hvor det blev selvfølgeligt at spørge dybere ind, ligesom de på et bydere plan begyndte at værdsatte hinanden mere, så glæde ved at være sammen fik mere og mere plads og betydning. Deres forhold genvandt sin gnist, og de oplevede glæde og lykke som aldrig før.

Når det ændre alt til det bedre

Selvom parterapi er en proces, der kræver tid og engagement, kan det ændre livet årene frem. Oven i at du får genoplivet kærligheden. Det hjælper med at bryde den negative cyklus og bringe glæden tilbage i et forhold.

Hvis du og din partner føler, at I er fanget i en rutine og har mistet glæden, så gør som Peter og Anne. Vær villig til at tage det første skridt og søge professionel hjælp. Din glæde og lykke er det værd.

Al glæde og lykke til dit forhold

fra Liv

Har du brug for hjælp til at vende utilfredshed med forholdet til glæde?

Hvis ud længes efter et bedre forhold, så er du velkommen til at kontakte mig her til

en gratis uforpligtende samtale

 

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *