Strees – hjælper mindfulnessApp?

Virker mindfulness?

Millioner verden over bruger mindfulness meditation mobile app, men virker de? Ny forskning viser, at det gør de og at de kan reducere kroppens respons på biologisk stress.

 

Hvad siger undersøgelsen?

En undersøgelse ledet af et Carnegie Mellon Universitet, kommer frem til at især en del af mindfulness-interventioner har en vigtig påvirkning på stressbiologien. Den del fra mindfulness, der er vigtig er accept. Eller at lære at være åben og accepterende over for den måde tingene er på i ethvert øjeblik.

 

Stressreduktion

Forskerne giver altså det første videnskabelige bevis på, at en kort mindfulness meditation på mobil app der inkorporerer den accepterende træning, netop reducerer kortisol og blodtrykket, der reagerer på stress. Det betyder at app’en har en stressreduktionseffekt.

 

Hvad skal du kigge efter?

“Vi har vidst, at mindfulness træningsprogrammer har en afstressende virkning, men vi har ikke vidst hvordan de virker,” siger David Creswell, lektor i psykologi på Dietrich College of Humanities and Social Sciences. Undersøgelsen giver første bevis for, at den accepterende del er afgørende for at stressreduktionsfordelene ved mindfulness træningsprogrammer.”

I undersøgelsen deltog 144 stressede voksne i en af tre tilfældigt tildelte smartphone-baserede interventioner:

  1. træning i overvågning af nuværende øjeblik med accept,
  2. træning i overvågning af kun øjeblikket
  3. aktiv kontrol træning.

 

Hver deltager gennemførte en 20 minutters daglig lektion i 14 dage. Derefter blev de anbragt i en stressende situation, mens deres kortisolniveau og blodtryk blev målt.

 

Her er resultatet

Resultaterne viste, at deltagerne i det kombinerede overvågnings- og acceptprogram havde reduceret kortisol og var blodtryks nedsættende.

Deres blodtryksrespons var ca. 20 procent lavere end dem i de to interventioner, der ikke omfattede acceptuddannelse.

Deres kortisolrespons var også mere end 50 procent lavere.

 

Det er ikke kun accept

“Vi kunne ikke kun vise, at accept er en kritisk del af mindfulness-træningen, men vi har for første gang demonstreret, at et kort systematisk smartphone mindfulness-program hjælper med at reducere stresspåvirkningen på kroppen”, siger Lindsay Ph.D. i psykologi ed University of Pittsburgh.

 

2 uger til at komme ud af stress

2 uger skal der til for en forbedring. En læge fortalt mig at det tager 3 uger før kortisole, der kan måles i blodet er ude af kroppen. Alle oplever stress i vores liv, men undersøgelse viser, at det er muligt at lære færdigheder, som forbedrer vores organers reaktion på stress med så lidt som to uger af dedikeret praksis.

 

Accept er vejen

I stedet for at kæmpe for at slippe af med ubehagelige følelser,

Er det altså mere effektiv og stressreducerende at acceptere de aktuelle følelser under stressede øjeblikke er nøglen.

 

En app udviklet af Shinzen Young og 01 Expert System blev brugt til undersøgelsen.

 

Ps. Inden du går i gang, vil jeg anbefale, at du de første dage max lytter 10 min. Ellers vil det svare til at du har den ene fod på speederen og den anden på bremsen.

 

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *