Personlig udvikling? Træt og trist? – 6 fordele ved personlig udvikling.

Giver det mening for dig? 

Det meste af mit liv, har jeg været optaget af personlig udvikling. Det betyder, at den tristhed, ængstelse og udmattelse jeg tidligere kunne opleve, nu kun fylder et kort øjeblik. Jeg har dog bemærket, at begrebet Personlig udvikling ikke giver den samme mening for mange andre. Da der ligger enorme ressourcer i at opleve sig vital og motiveret, vil jeg beskrive især 6 fordele.

Er det andet end navlebeskuelse?

Personlig udvikling har været den største gave for mig, derfor vil jeg beskrive effekten af personlig udvikling. Det handler om at investere i dig selv, så du kan styre dig selv effektivt uanset, hvad livet byder dig. Personlig udvikling giver dig mulighed for at være proaktiv.  I stedet for at vente på, at gode ting skal ske, arbejder du bevidst for, at de sker. Det er måske ikke altid du når dine mål, men du vil opleve et rigere og mere givende liv, når du forpligter dig til at forfølge dine egne mål. Lige dén del er så vigtig for at undgå at være trist og træt. Fordi du i stedet er engageret i personlig udvikling, som er det første skridt på vejen til personlig opfyldelse.

Det allerbedste er, at du ikke længere oplever dig som et offer i livet: ”Hvorfor skulle det her ske for mig.” En anden tilgang vil være: ”Hvordan kan jeg støtte mig selv bedst mulig, så dette ikke sker igen?” Se evt. tidligere blog, ”12 tip til at overleve personlig krise”. Her har jeg oplistet flere ting, du kan gøre i særligt pressede situationer.

 

6 Fordele ved personlig udvikling:

Følgende er 6 af de vigtigste fordele ved en tankegang, hvor dit fokus er personlig udvikling

1. Selvbevidsthed

Personlig udvikling begynder med selvbevidsthed. Du lærer virkelig at finde ud af, hvem du. Hvad der er dine værdier, overbevisninger og det formål, du ønsker at forfølge. Ægte opfyldelse sker aldrig af at jage andres drømme. Hvis du vil opnå varig lykke, skal du designe dit liv ud fra, hvem du er. Derefter kan du jage dine egne mål og mål. Når du jager dine egne mål, er rejsen i sig selv fyldt med tilfredshed og glæde. Fordi den handler om at nå frem til din destination. Selvbevidsthed er det første grundlæggende skridt i den personlige udviklingsproces.

2. En følelse af retning

Når du får mere selvbevidsthed, er du mere klar på de ting, du ønsker at opnå fra livet. Beslutningsprocessen bliver meget lettere. Opgaver, som plejede at tage en stor del af din tid, forsvinder langsom fra din opgaveliste, hvis de ikke matcher dig og dine behov. Du indser nu, at de ikke bevæger dig mod dine mål og derfor ikke er værdige til din tid. Selvfølgelig er du stadig et socialt individ, der ønsker at gøre noget for dine kære, men nu ved du, at du kan træffe et bevidst valg.

3. Forbedret fokus og effektivitet

Med personlig udvikling kommer klarhed. Selv med en stærke følelse af retning, vil der altid være opgaver, der søger din opmærksomhed. Når din personlige udvikling forbedres, bliver prioritering meget lettere. Du er bevidst om dine mål, og du kan hurtigt identificere hvilke opgaver, der vil give dig det bedste resultat med de ressourcer, der er tilgængelige for dig i øjeblikket.

Forbedret fokus og effektivitet kommer af at kende og inddrage dine styrker.

4. Mere motivation

Når du ved hvad du vil opnå, er det lettere for dig at se fordelene ved at handle. Selv når opgaven der ligger foran dig ikke er fornøjelig. Hvis du kan se en klar fordel, er du mere motiveret til at tage de nødvendige skridt. Kender du det gamle ordsprog ”Hvor der er en vilje, er der en vej’”? Med stærk personlig udvikling udvikler du den nødvendige vilje.

5. Større modstandsdygtighed

Der vil stadig være hårde tider. Når de hårde tider opstår, skal du have de færdigheder og egenskaber, der skal til for at håndtere dem effektivt. Personlig udvikling kan ikke forhindre alle dårlige ting i at forekomme, men det vil hjælpe dig med at håndtere dem, når de gør det. Du vil have større tillid, modstandsdygtighed, personlige og interpersonelle færdigheder til at klare enhver udfordring.

6. Flere tilfredsstillende forhold

Forhold er et tveægget sværd for mange. De løfter dig enten op eller trækker dig ned. Når du forbedrer din personlige udvikling, er du bedre i stand til at se, hvilke relationer der er værd at investere i, og hvilke du skral vriste dig ud af. Personlig udvikling betyder ofte, at du også udvikler færdighederne til at få mest muligt ud af de relationer, der har den mest positive indvirkning på dit liv.

Personlig udvikling kræver indførelse af effektive mål, som inspirerer og motiverer. Det handler om at bruge tid, ressourcer for at investere i dig, som værende din største ressource. Når du bestræber dig på at udvikle dig selv, er belønningen fantastisk. Mange mennesker har modstand på personlig udvikling, fordi resultaterne ikke altid er målbare. Men de største præstationer i livet, er at nøglen til succes er evnen til at styre dig selv i en række situationer.

Denne evne kommer gennem personlig udvikling.

PS. At komme i gang, eller at komme ud af en depressiv tilstand, kræver ressourcer. Har du ikke dem endnu, kan det være vigtigt at få hjælp til at opstarte ressouce-motoren, så du ikke ender med at opgive et godt og spændende liv.

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *