Ked af det hele tiden?

Ked af det hele tiden?

Ked af det hele tiden?

Tristhed er en normal, sund følelse.

Din tristhed er lige så gyldig, som alle følelser er gyldige også de ubehagelige.

 

Svære følelser med stærkt budskab

Selv om sorg er en tung følelse, ER DEN også en af de følelser, der tjener et stærkt formål. Fordi den lærer os, hvordan vi ønsker at blive behandlet, og hvordan vi behandler andre.

Vi bliver triste, når vi har mistet noget eller været skuffede eller svigtet på en eller anden måde. Der har tendens til at være en grund til tristhed, og vi finder normalt ud, at det med tiden – som med alle følelser – passerer relativt hurtigt igennem.

 

Svært at slippe følelsen igen?

Hvis følelsen af tristhed fortsætter. Vil den her indikere at der er noget mere på spil og forsvinder ikke. I disse tilfælde kan det indikere, at der er noget mere i spil.

 

Tristhed har sin udløbsdato

Tristhed – så ubehageligt som det til tider kan føles – er en del af at være menneske. Vi oplever alle tristhed fra tid til anden. Men efter vores sorg er der en følelse af lettelse. Sorg stopper. Måske er det efter en god gang gråd, at tale det med venner eller gøre noget, vi nyder.

Som alle følelser er tristhed flygtig. I sin egen tid, og når den er klar, vil vores tristhed passere og give plads til en anden følelse.

Er det depressionens stemme?

Hvis din tristhed er vedvarende og ikke forsvinder af sig selv, og den varer i en periode på mere end 2 uger, så lider du muligvis af depression. Depression påvirker generelt humøret.

Derudover ændrer den også på den måde du ser verden omkring dig

Sorg er kun en del at depression.

Hvis du lider af depression, at det ikke bare er tristhed, kan du opleve et af følgende:

  • Ændret personlighed – tab af interesse for de ting, du engang har haft
  • Problemer med søvn- / søvnforstyrrelser
  • Træthed og lav energi (til trods for at få masser af søvn)
  • Mangel på motivation

Ofte er der en tilstand af grundlæggende opgivelse

 Hvad skal du gør hvis du tror du er deprimeret

Hvis du tror du er deprimeret er det vigtigt at søge hjælp. Får du den ikke behandlet har den en negativ virkning på hele dit liv og kan endvidere blive forværret.

Du kan få hjælp til at undersøge, hvad din opgivenhed handler om.

Depression kan holde dig fanget i en negativ cirkel og selvdialog af uhensigtsmæssige tankemønstre. Det er vigtigt du komme ud af – de “kognitive forvrængninger”.

Har du en hård Indre Dommer?

Roden til depression er normalt en meget hård indre kritiker. En terapeut hjælper dig med at udvikle sundere måder at tale med dig selv på. Og når du begynder at være venligere over for dig selv, vil du bemærke, at alt ændrer sig

Ofte kan det være uhensigtsmæssige tankemønstre du har lært hjemmefra og som du forsat kører dig ned med. På et tidspunkt bliver bægeret for fyldt og dit overskud flyder over

Er dit bæger fyldt? Få hjælp til at få det tømt.

 

 

Ked af det hele tiden?

Liv Johns er en terapeut, der hjælper med at få selve livsgrundlaget til at fungere optimalt. Det er mere end en snak. Som traumeterapeut hjælper hun dig ud af livslange negative mønstre, hvor du vil opleve dig som født på ny.

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *