Coach dig selv, til at holde fokus.

Coach dig selv, til at holde fokus.

Hvad udvikler dig?

ifølge statistisk hjerneforskningsinstitut (http://www.statisticbrain.com/new-years-resolution-statistics/) ønsker 73,9% af os forsat at forbedre vores ønsker og mål. Tænk at vi er så mange. Det er opmuntrende information, at størstedelen af os erkender, at vi kan tænke bedre, gøre tingene bedre, eller endda bare være en bedre person. Det ændrer selvfølgelig ikke på, at du allerede er God Nok Som Den Du er. Fællesnævneren for at du udvikler dig er, at du formår at fokusere på, hvad du gerne vil udvikle i dig.

 

Forandringen sker, når du forbliver fokuseret.

 

Hvorfor er vi ufokuseret?

Grunden til, vi forsat må kæmpe for at fokusere på, hvad vi vil opnå, skyldes 2 forhold:

1 Det er naturligt at afvige vores fokus, når der opstår presserende ting.

2 Vi har adgang til for meget information. Det opmuntrer os til at blive distraheret hver eneste dag.

 

Vi er afhængige af vores BeskytterInstinkt

At det er et ubevidst problem med forsat fokus, skyldes det faktum, at vi ikke med vilje vælger at blive distraheret. Distraktion er et naturligt instinkt.

Det er altafgørende for vores overlevelse, at presserende forhold kan advare os. Tag for eksempel vores visuelle evner. Enhver bevægelse, som vores øjne opfanger, er en naturlig tilbøjelighed til at rette opmærksomheden mod noget, det kan være en bil i høj fart, lige før vi krydser vejen. I gamle dage en tiger.

 

Hjælp til at holde fokus

For at bevare en fokuseret tankegang, skal du derfor kæmpe mod og samtidig degradere dine naturlige instinkter. Det kan du bedst, når du ved, du er i et trygt miljø. Først da kan du coache dig selv til at fastholde din beslutning.

 

Fokus på mål eller distraktion?

Hvis du sidder på jobbet og er i gang med at afslutte en artikel, og ikke er fokuseret på tanken om at blive færdig, vil du naturligt blive distraheret

-ved hver 3. kollega, der går gennem døren, og medføre du kigger op,

-du begynder pludselig at besvare e-mails

-eller gå på sociale medier.

 

Kampen om fokus

Forskelle i vores opmærksomhed bliver ofte testet. Hvis vi ønsker at være mere effektive i det vi gør, fordi der er noget vi gerne vil opnå, så har du mulighed for at gøre fokus til din største færdighed.

Der er et enormt produktivitetspotentiale. Og med dem, som med alle færdigheder, kræver det træning, fejl og tid at udvikle og perfektionere dem.

 

Hvordan kan jeg forblive fokuseret?

Ved at forstå, hvad der forhindrer dig i at holde fokus, kan du skabe strategier der overvinder de barrierer. Der er to primære faktorer:

  1. Distraktion, som er vores naturlige instinkt
  2. Den overvældende mængde information.

 

Vaner skabes af gentagelser.

En naturlig vane skabes af gentagelser. Fordi en gentagen vane skaber hjerneforbindelser. Er du eksempelvis nogensinde gået online for at undersøge et emne og endt med at have for meget information? Det betyder, at du pludselig skal beslutte, hvilken information der skal bruges eller ikke skal bruges?

For at få og holde fokus, og dermed øge din produktivitet og dermed blive mere effektiv og effektiv, kan du coache dig til at slippe af med vanen om lade dig distrahere.

 

Enkle trin

Her er enkle trin og ydre hjælp til at bevare fokus, i forlængelse af ovenstående…

-vender dig mod væggen, når der arbejder

-blokere for adgang til bestemte websteder på bestemte tidspunkter,

-fastsætte en grænse for, hvor meget information du vil søge, for at forblive fokuseret.

 

Hvorfor arbejder jeg kun med fælles fokus

Når jeg arbejder med min klienter, er det vigtigste, at vi har et fælles fokus. Forestil dig et usikkert menneske, der bruger 60 minutter på at fortælle om alt det, der gør vedkommende usikker? Vil det få hende til at blive mere selvsikker? Nej, tvært imod. Vi arbejder altid ud fra et tema. Det betyder at hjernen forbliver fokuseret temaets udfordringer og temaets potentielle ressourcer

Hold fokus på dét liv du drømmer om at leve, så du hurtigst muligt lever dét liv.

Vil du være sikker på at det blive din virkelighed nu, frem for om 10 år? Forskning viser, at dem der får hjælp opnår de bedste resultater.

Du kan starte med en pakke på 5 gange. Ring 27 48 04 26

Har du andre tanker, du vil tilføje til dette indlæg? Jeg er interesseret i at høre dine tanker i kommentarerne nedenfor.

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *