Psykoterapeut og coach - Hvad fokuserer du på, frygt eller succes?

Hvad fokuserer du på, frygt eller succes?

Frygt for fiasko?

Frygt for fiasko, frygt for afvisning, eller bare frygt for, at du ikke er god nok… ? Frygt er en universel energi, en strøm, der gennemløber alle mennesker. Hvis vi ikke styrer den bliver den til angst. Om du vil det eller ej, er den en del af menneskets lod og mulighed. Med den bevidsthed, er der ingen grundt til at bruge et helt liv på at unddrage sig den. Bliv i stedet god til at tackle frygt,  som en rigtig god, måske til tider også besværlig, ven.

 

Frygt er din motivator

Problemet er, hvis vi tillader frygt at holde os indespærret i behageligheds- og forudsigeligheds-fængslet. Det er et fængsel der mest af alt avler angst. Fordi tanken om at møde frygten,

Sørg i stedet for, at frygt er dit værdifulde formål. Fordi den kan hjælper dig med at bryde gennem frustrationen for at opnå det liv, du virkelig ønsker. Så tillad frygt at blive din ultimative motivator.

Hvis du ikke har andet valg end at lykkes – hvis det at opnå dit mål er et absolut must – så er der intet vigtigere. Du vil gøre alt, hvad der kræves for at få det til at ske!

 

Ser du dig selv som succesrig?

Det interessante er, at nogle af de mest succesrige mennesker udnytter frygt i deres liv. I stedet for at tillade frygten kryber ind og suger livet ud af deres drømme, ved de, at den reelle frygt er den pris, de kommer til at betale, hvis de ikke giver deres mål og visioner al den energi og fokus, de har.

De ved, at den reelle frygt er at leve et liv, hvor de er gået på kompromis med, hvad de virkelig ønsker.

 

Lav en alliance med din frygt

Hvordan kan de adoptere denne tankegang og det perspektiv? Hvordan leve et liv, hvor frygt er din allierede, ikke din fjende?

Her er 5 tips til at stoppe med at lade frygt kontrollere din lykke, succes  og istedet at begynde med at udnytte frygt til din fordel:

1. Er det vigtigt at nå dit mål?

Spørg dig selv om, hvad det vil koste dig, hvis du ikke overvinder din frygt. Det vil hjælpe dig med at opdage, hvorvidt opnåelse af et bestemt mål er et “SKAL” ikke bare et “burde”.

Lyder det forvirrende? Prøv at forestille dig, at du er 80 år gammel og nærmer dig slutningen af dit liv. Du sidder i din gyngestol og reflekterer over, hvordan du levede dit liv. Se nu tilbage på dit liv, som om du ikke havde nået det mål, du er ude efter i øjeblikket i dit liv. Hvordan har det påvirket dit livsforløbet? Hvad beklager du? Hvad ønsker du, at du havde haft mere tid til? Hvad ønsker du, du havde prøvet? Er der tristhed og fortrydelse? Lurer du på, “hvad hvis …?”

 

2. Kend dine undskyldninger

Det er let at skubbe vores håb, ønsker og drømme til side. Vi har undskyldninger: ”Der er ikke tid nok, jeg har ikke pengene eller ressourcerne, jeg har en familie, jeg har for travlt. Vi begynder at gemme os bag undskyldninger. Fordi de er trøstende. De er sikre. Men undskyldninger vil også bringe dig tilbage til præcis, hvor du startede. Så husk at næste gang en undskyldning flyder ind i dit sind, at være opmærksom på din hjernes tendens til at bruge undskyldninger, så du ikke bliver holdt ansvarlig, jo bedre bliver du til at afskedige undskyldningerne.

 

3. Erstat opgivelse med vækst

Mange giver på forhånd op på, hvad de vil. Fordi de tror, at deres mål er større end deres evner. Lær af de mest succesrige mennesker, der har en vækst-indstilling. De tænker ikke på deres evner som noget forudbestemt, men snarere som fleksible. Og når de står over for et tilbageslag, forsøger de hårdere. De vedtager en ny strategi. De fortsætter med at finde en løsning.

 

4. Brug smerten som en gave

De mest smertefulde oplevelser kan hjælpe med at forfine det, du vil have, og hvad du ikke vil have i livet. Fejl, skuffelse, tab kan alle bruges som et middel til at reflektere og sige, “dette fungerede ikke. Det var ikke den rigtige udgave. Så hvad vil jeg virkelig have? “Husk, vi er bygget til at tilpasse os. Så omfavn denne styrke og brug hver erfaring som et redskab til at hjælpe dig med at lære mere om dig selv og hvad du virkelig vil have i livet.

 

5. Tillykke, fejl er også din virkelighed

Du vil mislykkes. Det er bare en del af processen. Enhver vellykket person vil fortælle dig det. Men fiasko giver indsigt og korrigerer i sig selv de fejlbehæftede måder at nærme sig et problem på.

Der er ingen lærer, der er så effektiv som svigt.

Og ingen lektion i modstandsdygtighed er bedre end afvisning. Når du er kommet dig over oplevelsen af afvisning, så brug de oplevelser som unik information, og juster din strategi og tilgang til næste gang. Det vil give dig en fordel, de fleste overser.

P.S. På foto er det tydeligt, at den ene nyder udfordringen og den anden har overskredet en grænse.

Vil du også det? Jeg har specialiseret mig i, hvad der skal til for, at vi ikke kun er bevidste om frygten, men også tør kaste os ud i det.

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *