5 måder at gøre enhver krise til en succesfuld mulighed

5 måder at gøre enhver krise til en succesfuld mulighed

5 måder at gøre enhver krise til en succesfuld mulighed

Vi møder alle udfordringer i livet. Fra det øjeblik vi vågner om morgenen, kan der i løbet af dagen ske uforudset forhindringer. Derfor er det motiverende at kigge på, dem der har formået at vende en udfordring til en ny mulighed. Af den grund vil jeg give dig eksempler på, dem der skiller sig ud, som har håndteret særligt hårde udfordringer til noget endnu bedre. De har vendt udfordringen til en fordel, og kommer fra forhindringen stærkere og mere succesrige.

Mens andre mister hovedet, forbliver de ikke kun rolige, men de kigger også ind i mulighedernes krystalkugle. Tænk blot på den erfaring, at “Dårlige virksomheder ødelægges af krise. Gode virksomheder overlever dem. ‘Store virksomheder forbedres af dem’. ”  

Når livet smider forhindringer efter dig

Som det viser sig, er der en metode til at forstå og handle på de forhindringer, som livet kaster os ud i. Der er en måde at forbedre dem på. Den romerske kejser Marcus Aurelius smedede denne formel for århundreder siden og skrev det til sig selv som en daglig påmindelse:

“Objektiv dømmekraft, lige nu i dette øjeblik.

Uselvisk handling, lige nu i dette øjeblik.

Villig accept – lige nu i dette øjeblik – over for alle ydre begivenheder.

Det er alt hvad du behøver. “

Ikoniske iværksættere som John D. Rockefeller, Thomas Edison og Steve Jobs brugte alle den samme formel, når forhindringer konfronterede dem. Ved at bruge situationen til at realisere deres enorme ambitioner til succes. For dem var forhindringen vejen. Her er fem strategier, som er anvendt i århundreder og tidløs visdom, som vi alle kan bruge til at vende de udfordringer, vi står over for til succes for os selv og andre. Her er hvad de store iværksættere har til fælles.

 Hold hovedet koldt.

John D. Rockefeller var knapt to år i sit første job, da panikken fra 1857 ramte Rockefeller, som kunne være blevet deprimeret og lammet af de uheldige omstændigheder, han stod overfor. Men i stedet for at forvirre tidspunktet for den økonomiske omvæltning valgte han at opfatte begivenheder anderledes end sine jævnaldrende. Han så på dem som en mulighed for at lære og udvikle nye muligheder. Han var tilbøjelig til at se muligheder i enhver katastrofe, som han selv formulerede det.

Inden for 20 år efter den første krise kontrollerede Rockefeller alene 90 procent af oliemarkedet.

I dag kan vi se virksomheder som LinkedIn og Microsoft, der begge blev grundlagt i økonomiske krisetider.

Så husk når andre bliver paralyseret af krise og bekymring, at kanalisere Rockefeller’s coolness under pres og fokusere på muligheden i en krise.

Tænk anderledes.

Steve Jobs var berømt for, hvad observatører kaldte hans “virkelighedsforvrængning felt”, hvilket gjorde ham immun over for sætninger som “Det kan ikke gøres.” Da han bestilte en speciel slags glas til den første iPhone, blev producenterne forfærdet over den aggressive tidsfrist. “Vær ikke bange,” sagde Jobs.

“Du kan gøre det. Indstil dit sind på det. Du kan gøre det.”

Næsten om natten forvandlede producenterne deres faciliteter til glasfremstillingshænder, og inden for seks måneder havde de lavet nok til hele den første runde af telefonen. Hans insisteren skubbede dem forbi, hvad de troede var muligt. Den samme tilgang kan vi bruge til at overbevise os selv om, at vi kan overskride en svær start i livet.

Vi kan lære af virksomheder som Facebook og Google, der i deres startsår, ikke havde set andre gøre det. Det så de som en god ting. Det betød, at der var mulighed for at eje det selv.

Ignorer reglerne.

Samuel Zemurray, ejeren af et lille opstarts frugtfirma, fik engang at vide, at han ikke kunne bygge broen, han havde brug for over floden i Mellemamerika. Dette skyldtes, at embedsmænd var blevet bestukket af United Fruit, der var en af de mest magtfulde virksomheder i USA på det tidspunkt. Så Zemurray fik sine ingeniører til at bygge to lange moler, der nåede langt ind i floden i stedet. Når det var nødvendigt, spændte de en midlertidig ponton, der kunne forbinde molerne på et par timer.

Da United Fruit klagede, grinede Zemurray og svarede: “Hvorfor, det er ingen bro. Det er bare et par gamle hvaler. ” I dag ser vi samme opfindsomhed i startups som Uber og Tesla.

Der er tidspunkter, hvor vi skal være modige og gøre dristige ting, så du skaber de omstændigheder, der virker for dig.

 Foregrib.

Der er en populær teknik, der er designet af psykolog Gary Klein, som er en øvelse i at praktisere eftersyn på forhånd. Vores planer ligner sjældent den måde, det ender med. Men vi kan godt prøve at forudsige, hvordan vil chefen reagere, hvis han i morgen for første gang oplever jeg siger ham imod. Hvis vi er obs på, hvad der kunne gå galt, kan vi være forberedte og ikke blive slået ud over at blive overraskede. Ved hjælp af denne proces undgår vi at blive handlingslammede. , fordi vi har foregrebet reaktionen

 Amor Fati – ”Elsk din skæbne.”

Da opfinderen af elpæren Thomas Edison, så sit forsknings- og produktions-kampus brænde til jorden, blev han ikke vred eller fortvivlet. I stedet blev han energisk og forfrisket. På kun tre uger var fabrikken delvist i gang igen, alt sammen fordi Edison praktiserede, hvad de gamle vismænd kaldte ”amor fati”, kærlighedsskæbne. I vores eget liv kan vi følge Edisons eksempel, når vi mister et job, en særlig gunstig mulighed eller andet vi brænder for.

Kunsten er at vende forhindringer og finde muligheder i dem og på den måde skabe mere succes for os selv. En medarbejder blev en gang bedt om at ændre muligheder, efter at have afholdt stress samtaler. Det passede dårligt med den løsning, men teamlederen havde overbevisende argumenter. I stedet, tænkte medarbejderen over, hvordan han kunne vende det til en fordel for mig selv. Han  foreslog en hjemmearbejdsdag, hvilket sparede ham for tid og gav et bedre arbejdsmiljø.

 Konklusion: Vær din egen mesterfilosof

Du kan muligvis ikke se dig selv som en “filosof”, men igen det gjorde ovenstående heller ikke. De var ikke akademikere, men handlingsmennesker. Men filosofiens essens er handling, hvor vi bruger vores evne til at vende forhindringen på hovedet i vores sind.

2 svar
 1. Flemming Korsholm
  Flemming Korsholm siger:

  Jeg er selv bange for fremtiden, selvom jeg godt ved at, det er køer der er min store passion og at det er det som jeg kan. Jeg er selv blevet fyret, men prøver alligevel at se det positive i det. Det som jeg frygter mest er, at landmanden og mig bliver uvenner, samt at komme til at bo et sted uden venner. Jeg har sagt til mig selv at, jeg først vil finde mig en kæreste.

  Svar
  • Liv
   Liv siger:

   Hej Flemming
   Det giver god mening, at det er skræmmende, når der flere samtidige udfordringer. Derfor er det også mest beroligende at arbejde på at løse dem. Ét problem ad gange. I slutningen af artiklen nævner jeg, at den stressramte bliver tvunget til at finde en løsning og kommer frem til en ny idé.
   Hvordan kan du bruger din egen situation som springbræt til det næste?
   Jeg bemærker at du starter med at beskrive, hvordan du er udfordret omkring job, og at du nævner, at løsningen omkring dit job vil være af finde en kæreste. Forestiller du dig at det vil løse din jobsituation?
   Bedste hilsener fra Liv

   Svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *