5 måder at gøre enhver krise til en succesfuld mulighed

5 måder at gøre enhver krise til en succesfuld mulighed

5 måder at gøre enhver krise til en succesfuld mulighed

Vi møder alle udfordringer i livet. Fra det øjeblik vi vågner om morgenen, kan der i løbet af dagen ske uforudset forhindringer. Derfor er det motiverende at kigge på, dem der har formået at vende en udfordring til en ny mulighed. Af den grund vil jeg give dig eksempler på, dem der skiller sig ud, som har håndteret særlig hårde udfordringer til noget endnu bedre. De har vendt udfordringen til en fordel, og kommer fra forhindringen stærkere og mere succesrige.

Mens andre mister hovedet, forbliver de ikke kun rolige, men de kigger også ind i mulighedernes krystalkugle. Tænk blot på den efraring, at “Dårlige virksomheder ødelægges af krise. Gode virksomheder overlever dem. Store virksomheder forbedres af dem. “

 

Når livet smider forhindringer efter dig

Som det viser sig, er der en metode til at forstå og handle på de forhindringer, som livet kaster hos os. Der er en måde at forbedre dem på. Den romerske kejser Marcus Aurelius smedede denne formel for århundreder siden og skrev det til sig selv som en daglig påmindelse:

“Objektiv dømmekraft, lige nu i dette øjeblik.

Uselvisk handling, lige nu i dette øjeblik.

Villig accept – lige nu i dette øjeblik – over for alle ydre begivenheder.

Det er alt hvad du behøver. “

Ikoniske iværksættere som John D. Rockefeller, Thomas Edison og Steve Jobs brugte alle den samme formel, når forhindringer konfronterede dem. Ved at bruge situationen til at realisere deres enorme ambitioner til succes. For dem var forhindringen vejen. Her er fem strategier, som er smedet i århundreder og tidløs visdom, som vi alle kan bruge til at vende de udfordringer, vi står over for til succes for os selv og andre. Her er hvad de store iværksættere har til fælles.

 

Hold hovedet koldt.

John D. Rockefeller var knapt to år i sit første job, da panik fra 1857 ramte Rockefeller kunne være blevet deprimeret og lammet af de uheldige omstændigheder, han stod overfor. Men i stedet for at forvirre tidspunktet for den økonomiske omvæltning valgte han at opfatte begivenheder anderledes end sine jævnaldrende. Han så på dem som en mulighed for at lære og udvikle nye muligheder. Han var tilbøjelig til at se muligheder i enhver katastrofe, som han selv formulerede det.

Inden for 20 år efter den første krise kontrollerede Rockefeller alene 90 procent af oliemarkedet.

I dag kan vi se virksomheder som LinkedIn og Microsoft, der begge blev grundlagt i økonomiske krisetider.

Så husk nar andre bliver paralyseret af krise og bekymring, at kanalisere Rockefeller’s coolness under pres og fokusere på muligheden i en krise.

Tænk anderledes.

Steve Jobs var berømt for, hvad observatører kaldte hans “virkelighedsforvrængning felt”, hvilket gjorde ham immun over for sætninger som “Det kan ikke gøres.” Da han bestilte en speciel slags glas til den første iPhone, blev producenterne forfærdet over den aggressive tidsfrist. “Vær ikke bange,” sagde Jobs.

“Du kan gøre det. Indstil dit sind på det. Du kan gøre det.”

Næsten om natten forvandlede producenterne deres faciliteter til glasfremstillingshænder, og inden for seks måneder havde de lavet nok til hele den første runde af telefonen. Hans insisteren skubbede dem forbi, hvad de troede var muligt. Den samme tilgang kan vi bruge til at overbevise os selv om at vi kan overskride en svær start i livet.

Vi kan lære af virksomheder som Facebook og Google, der i deres startår, ikke havde set andre gøre det. Det så de som en god ting. Det betød, at der var mulighed for at eje det selv.

Ignorer reglerne.

Samuel Zemurray, ejeren af et lille opstarts frugtfirma, fik engang at vide, at han ikke kunne bygge broen, han havde brug for over floden i Mellemamerika. Dette skyldtes, at embedsmænd var blevet bestukket af United Fruit, der var en af de mest magtfulde virksomheder i USA på det tidspunkt. Så Zemurray fik sine ingeniører til at bygge to lange moler, der nåede langt ind i floden i stedet. Når det var nødvendigt, spændte de en midlertidig ponton, der kunne forbinde molerne på et par timer.

Da United Fruit klagede, grinede Zemurray og svarede: “Hvorfor, det er ingen bro. Det er bare et par gamle hvaler. ” I da ser vi samme opfindsomhed i startups som Uber og Tesla.

Der er tidspunkter, hvor vi skal være modige og gøre dristige ting, så du skaber de omstændigheder, der virker for dig.

 

Foregrib (tænk negativt) .

Der er en populær teknik, der er designet af psykolog Gary Klein, som er en øvelse i at praktisere eftersyn på forhånd. Vores planer ligner sjældent den måde, det ender med. Men vi kan godt prøve at forudsig, hvordan vil chefen reagere, hvis han i morgen for første gang oplever jeg siger ham imod. Hvis vi er obs på, hvad der kunne gå galt, kan vi være forberedte og ikke blive slået ud over at blive overraskede. Ved hjælp af denne proces undgår vi at blive handlingslammede. , fordi vi har foregrebet reaktionen

 

Amor Fati – ”Elsk din skæbne.”

Da opfinderen af elpæren Thomas Edison, så sit forsknings- og produktionskampus brænde til jorden, blev han ikke vred eller fortvivlet. I stedet blev han energisk og forfrisket. På kun tre uger var fabrikken delvist i gang igen, alt sammen fordi Edison praktiserede, hvad de gamle vismænd kaldte ”amor fati”, kærlighedsskæbne. I vores eget liv kan vi følge Edisons eksempel, når vi mister et job, en særlig gunstig mulighed eller andet vi brænder for.

Kunsten er at vende forhindringer og finde muligheder i dem og på den måde skabe mere succes for os selv. Jeg blev en gang bedt om at ændre den, hvor jeg afholdte stress samtaler. Det passede mig dårligt, men min teamleder havde overbevisende argumenter. I stedet, tænkt jeg over, hvordan kunne jeg vende det til en fordel for mig selv. Jeg foreslog en hjemmearbejdsdag, hvilket sparede mig for tid og gav et bedre arbejdsmiljø.

 

Konklusion: Vær din egen mesterfilosof

Du kan muligvis ikke se dig selv som en “filosof”, men igen det gjorde ovenstående heller ikke. De var ikke akademikere, men handlingsmennesker. Men filosofiens essens er handling, hvor vi bruger vores evne til at vende forhindringen på hovedet i vores sind.

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *