5 grunde til fokus på målet.

5 grunde til fokus på målet.

”Du opnår ikke noget, du ikke har et mål for, og du kan ikke forbedre noget, du ikke har opnået.”

Der er skrevet og fortalt meget om at sætte mål. Så det vil jeg ikke kede dig med at fortælle om, hvordan man sætter mål.

I stedet vil jeg dele nogle grunde til, hvorfor det at lave mål fungerer. Vi ved at målsætning er vigtig, fordi det giver selvtillid og hjælper dig med til at øge produktiviteten.

Jeg har ikke svar på, hvor mange gange et afslag er prellet af på mig, som vand på en gås, fordi jeg havde et Mål. Det er svært at have fokus 2 steder. Hvis jeg derfor bliver ved med at have fokus på målet, glemmer jeg hurtigt afslagene eller de fejlvurderinger jeg evt. har lavet. Fordi jeg er optager af, hvad der bringer mig frem mod målet

Her er fem grunde til, at mål sætning vil forbedre dit fokus:

 

1. Mål udløser adfærd og handling.

At have et klart og overbevisende mål mobiliserer dit fokus mod handlinger, der kan udføres. Med andre ord skal målsætning motivere dig. Lad os antage, at Anne har et mål om at spare penge på at købe en ny bil. Du spørger hende hvilken type bil hun ønsker, og hun svarer: “Alt der kører.” Tænker du, at det motiverer Anne? Sikkert ikke. Problemet her er, at sluttilstanden ikke er klar. Omvendt, hvis Annes mål var mere specifikt, f.eks. “Spar 100.000 i december ved at købe en Tesla inden afslutning af året “, har hun nu noget at stræbe efter. Hun har en mental ledetråd, der udløser fokus og motiverer hende til at begynde at spare.

2. Mål styrer dit fokus.

Når du sætter et mål, leder du naturligvis din opmærksomhed mod det næste trin og det fører som følge heraf dig i den rigtige retning, som tilskynder dig til rette adfærd og at handle. Sagt på en anden måde: Hvad du tror på det vil kroppen reagere på. Kroppen følger sindet – og omvendt.

3. Mål opretholder fart.

At se fremskridt er vanedannende. Det er bogstaveligt talt vanedannende på grund af dopamin-frigivelsen i hjernen efter du opnår en belønning. Ligesom en snebold vokser i størrelse, når den rulles ned ad en bakke, fungerer momentum på samme måde. Tænk bare på den sidste gang du virkelig var “på sporet”, hvor du sagde til dig selv: “Det kører!” Det er momentum. Uanset hvad du gjorde, ville du sandsynligvis ikke stoppe, fordi du var hvad man kalder i flow, hvilket er den optimale tilstand af mental præstation.

4. Mål tilpasser dit fokus.

Mål sætning hjælper dig med at justere fokus på din adfærd, fordi du får feedback ud fra dine fremskridt. De handlinger du foretager – eller undgår – fortæller om dine værdier, overbevisninger, udfordringer, styrker og svagheder, som giver dig mulighed for at korrigere efter behov og nulstille din målpræstationsstrategi (og derefter dit fokus).

5. Målsætning fremmer selvStyring.

Måske er den vigtigste årsag til, at målene fungerer, fordi de bygger karakter. Faktisk opbygger det ens karakter at opnå ens mål. Selvom processen med målsætning er vigtig, fordi den hjælper med at afværge og identificere, hvad der virkelig er vigtig for dig, er forfølgelsen af dine mål den virkelige pengeproducent (bogstaveligt og figurativt). Fordi det opbygger SelvVærdighed. Du udvikler dig til en person, der når sine mål.

Påmind dig selv om: ”Du opnår ikke noget du ikke har et mål for, og du kan ikke forbedre noget, du ikke har opnået.”

Start med målsætning .

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *