5 enkle trin til at identificere giftige forhold - og få det bedste ud af det!

5 enkle trin til at identificere giftige forhold – og få det bedste ud af det!

Relationer er afgørende!

vi er programmerede til at skabe relationer med andre og vi har bogstaveligt talt brug for denne forbindelse for at overleve. HVEM du bruger din tid med, kan påvirke dit liv væsentligt. Faktisk næsten hver succesbog vil fortælle dig, at hvis du vil lykkes, skal du hænge ud med ligestillede og succesrige mennesker.

Derfor er det afgørende at tager dig tid til at reflektere over, gennemgå og værdsætte dine relationer.

Hvordan ved du, om en relation virker for dig eller ej?

Det spørgsmål kan du let få afklaret: Når du har brugt tid med denne person, hvordan har du det da med dig selv? Føler du dig energisk, inspireret, opløftet, støttet, opmuntret?

ELLER

Føler du dig drænet, svigtet, afskrækket eller på en eller anden måde mindre værd?

Vælg de gode mennesker for dig

Når du har opmærksomheden på det, kan du bestemme, om du vil bruge mere eller mindre tid med den pågældende person.

Et stærkt coachingværktøj, som er enkelt, men kraftfuld er at score og gennemgå de 20 mennesker, du bruger mest tid sammen med. Herunder partnere, kolleger, venner og familie. Den gode nyhed er, at det er utrolig simpelt, du kan endda starte nu, bare skrive din liste på et stykke papir. Her er forslag til, hvordan du laver den.

5 trin til hjælp dig med at identificerer giftige forhold – og spotte de gode!

1. Lav en liste over (så tæt på 20 som du kan) venner, kolleger, familie og andre mennesker, du bruger mest af din tid med.

2.   For hver, lav en pause og spørg dig selv: “Hvordan føler jeg mig efter at have haft tid med denne person?”

3.  Dernæst, tilføj en score ved siden af tæt ved hvert navn fra +5 til -5 for at repræsentere, hvordan du generelt føler, efter at have brugt tid sammen med dem. Selvfølgelig betyder en negativ (-) score, at du på en eller anden måde føler dig mindre eller negativ om dig selv og dit liv, og de positive (+) scorer repræsenterer, at du føler dig bedre om dig selv og dit liv.

4.  Overvej hvor meget tid du bruger med hver person. Hvad er resultaterne for de mennesker, du bruger mest af din tid med? Spenderer du generelt mere tid med ‘plus’ eller ‘minussen’? Hvor meget tid bruger du med + 4’erne og + 5’erne på din liste? Hvad med afløbene (giftige forhold), -4’er eller -5’er?

5.     Lav en aftale med dig selv

A) Se på dine plusRelationer: Hvis du ikke allerede gør det, find måder at bruge mere tid med med dem. Hvis du ikke har nogen + 4’er og + 5’er på din liste, hvordan kan du udvikle relationer, der vil være det, der understøtter og øger i livet?

B) Se på dine minusRelationer: I teorien er det mennesker, du skal finde måder at bruge mindre tid med. MEN ethvert sundt forhold vil have uslebne patches, og vi bør ikke kassere nogen simpelthen fordi tider bliver hårde. Overvej om der kan være et sår eller en irritation, der skal bringes op i det åbne og diskuteres. Eller det kan være dig der har brug for at bearbejde, fordi der er dig, der dømmer, ikke dem. Alt i alt kan det være, at du skal bruge mindre tid med dem, eller ændre de aktiviteter, du laver med dem. Hvis din mavefornemmelse fortæller dig at gå videre, at denne person ikke er rigtig for dig, kan det være på tide at give det opmærksomhed og give slip.

 For de forhold, der er fantastiske:

Når folk er der for dig, støtter, opmuntrer og inspirerer det dig – så find måder til at bruge mere tid med dem.

Hvad handler det om, med dem du elsker? Om det er en hjertelig tak med et knus, forståelsesord og en meningsfuld øjenkontakt over en kop kaffe eller et glas vin, et kort, brev, email eller en spontan gave – sørg for, at de ved, hvor meget du elsker og sætte pris på dem!

Og for giftige forhold, der ikke længere tjener dig:

Hvis du ikke kan bære at lade en ven gå, eller du er tvunget til at bruge tid sammen med et familiemedlem, skal du finde måder at være sammen med dem, hvor der vil være mindre mulighed for negativiteten at komme ud. For eksempel kan du gå i biografen med dem, hvor du kan interagere mindre. Eller du kan beslutte ikke at diskutere områder af dit (eller deres!) liv, der medfører kritik og fordømmelse.

Til tider kan det være nok at sætte dine grænser og finde måder hvorpå du får forholdet til at fungere på dine vilkår.

“Den eneste tjeneste en ven virkelig kan gøre, er at styrke dit mod ved at holde et spejl op mod dig, hvor du kan se et ædelt billede af dig selv.” George Bernard Shaw

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *