Hvis vrede er en styrke, hvor stærk er du så?

Hvorfor er vrede vigtig?

Min uge har været fyldt med vrede. Den uretfærdighed, jeg mødte i en virksomhed og som oveni skabte ineffektivitet. Lederen så det bare ikke. Og så det fortvivlede menneske jeg snakkede med, der havde en vrede så voldsom, at da ballonen springer, vælder 100 års smerte frem. Det er 2 forskellige vredesudtryk. De er begge vigtige. Fordi vredes-kraften giver os styrke til at reagere eller forsvare os. Her kan det være til bedre arbejdsbetingelser. Og når der ligger fortvivlelse, er det afgørende at tage hånd om den. Fordi kraften kan være så stærk, at den blæser os selv og andre omkuld. Her kan du læse mere om den gode vrede.

 

Hvad synes du om den gode vrede?

Må du være vred og handle? Eller vil du hellere, dagligt bruge energi på at tænke over, hvor uretfærdigt det er, at kollegaen fik dét, der skulle være dit job.

 

Vrede har et dårligt ry

Vrede er i sig selv en ren, sund følelse og den har hjulpet mange til at træffe bedre beslutninger. Det er hvad vi gør med vreden, der er et problem.

 

Hvad gør vreden ved dig?

Problemet opstår, når vi har en holdning til vreden, og ser den som en primitiv, pinlig eller destruktiv følelse. Den er så primitiv, at vi burde være hævet over den. Hvad gør den ved dig?

  • Skammer du dig bagefter, når du har været vred?
  • Er du bange for at miste kontrollen, hvis du bliver vred?
  • Du mærker vreden for sent – til at reagere i situationen

 

Omsorg er vredens stille kraft

Når vi lytter til den uden at lade den styre os, kan vi begynde at bruge vreden konstruktivt.

En omsorgsfuld tilgang er, hvor du ikke på forhånd dømmer den ude.

At lytte omsorgsfuldt til den er klogt gjort, fordi ofte ligger der smerte over noget, vi ikke får, eller frygter at vi ikke får. Det kan være kærlighed, lønforhøjelse, anerkendelse… ingen at delene står der Jubii, på T-shirten. Hvordan bruger jeg så min vrede over at møde uretfærdigheden i firmaet? Jeg giver udtryk for uretfærdigheden og så vælger jeg en handleplan, hvor jeg er nødt til at trække en streg i sandet, men uden at den bliver så dyb, at jeg ikke kan komme over på den anden side.

P.S Jeg håber du mange sjove og kreative øjeblikke med at give udtryk for din vrede.

 

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *