Psykologi eller psykoterapi?

Psykolog eller psykoterapi?

Det er for mange svært at svare på, hvad forskellen er på en psykolog og en psykoterapeut og det vil jeg hjælpe dig med. For det afgørende er at du får den bedste hjælp. Ud over at psykoterapeuten selv skal have gået i egen terapi over 30 timer. Endda 250 timer, for at blive medlem af psykoterapeut foreningen.

Har du spekuleret,  hvad forskellen er, så er du det rette sted. Herfra kan du vælge den rette hjælp for dig.

Når det kommer til at forstå vores tanker, følelser og adfærd, er der nogle fantastiske værktøjer, der kan hjælpe os. To af disse værktøjer er psykoterapi og psykologi, og selvom de kan virke ens, er der nogle vigtige og afgørende forskelle mellem dem. Jeg vil i denne blog udforske, hvorfor psykoterapi er så værdifuldt, især når det integreres med traumearbejdet.

Hvad Er Psykologi?

Først lad os tage et kig på psykologi. Psykologi er studiet af, hvordan vores sind fungerer. Psykologer bruger videnskabelige metoder til at undersøge, hvordan mennesker tænker, føler og handler. De analyserer data og udvikler teorier for at forstå, hvordan vores sind arbejder. Psykologer kan arbejde inden for forskellige områder som klinisk psykologi, skolepsykologi, og organisationspsykologi.

Hvad Er Psykoterapi?

Nu, lad os se på psykoterapi. Psykoterapi er en form for behandling, hvor en uddannet terapeut arbejder sammen med klienten for at hjælpe dem med at forstå og løse personlige udfordringer. Terapeuten bruger forskellige terapeutiske tilgange og teknikker til at hjælpe klienten med at forbedre deres mentale sundhed og trivsel. Der er mange forskellige former for psykoterapi, og terapeuten vil vælge den, der passer bedst til klientens behov.

**Titel: Hvorfor Psykoterapi Er Så Værdifuldt: At Forstå Forskellen fra Psykologi med Fokus på Traumeterapi**

Forskellen og Værdien af Psykoterapi

Nu hvor vi har skitseret forskellen mellem psykologi og psykoterapi, lad os fokusere på, hvorfor psykoterapi er så værdifuldt, især når det handler om traumeterapi:

1. Personlig Støtte

Psykoterapi giver klienten mulighed for at arbejde tæt sammen med en terapeut, der kan give personlig støtte og vejledning. Dette kan være afgørende, når man arbejder med traumer, da det ofte er en følsom og dybt personlig proces.

2. Terapeutisk Tilpasning

Terapeutisk Tilpasning er altafgørende, for du din helt unikke livshistorie. Desuden er tilpasningen afgørende, da du er hovedpersonen og den, der har brug for at lære dig selv bedre at kende, så du både ved, hvad der forløser dine problemer og nervesystemet. Ved Terapeutisk Tilpasning, er det terapeuten, der tilpasser behandlingen til  dine unikke behov. Dette er særligt vigtigt, når man arbejder med traumer, da der ikke er en “one-size-fits-all” løsning. Terapeuten kan vælge terapeutiske tilgange, der bedst passer til klientens situation.

3.Fokus på Helbredelse

Fokus på Helbredelse, i traumeterapi er målet ofte at helbrede gamle sår og hjælpe dig med at opbygge en sundere fremtid. Terapeuten er der for at guide dig igennem denne helbredelsesproces.

4. Specialisering i Traumeterapi

Specialisering i Traumeterapi er terapeuter, der har specialiseret sig i en endnu dybere behandling. Det betyder at traumeterapien giver dig en endnu hurtigere og mere effektiv helbredelse – som regel uden tilbagefald. Det skyldes terapeutens ekstra grad af ekspertise om at støtte dig i at adskille dig fra fortiden. Hvilket betyder at livets nye udfordringer vil være nemmere og sjovere at integrere end før, fordi fortiden ikke skal ind og forhindrer en fortsat sund integrering med livet og dig.

Hvorfor er psykoterapi så værdifuldt?

Så, hvorfor er psykoterapi så værdifuldt? Fordi det er meget mere, end at forstå sindet teoretisk. Vores psykiske problemer ligger i den følelsesmæssige del af hjernen og derfor bliver behandlingen overfladisk, hvis der ikke arbejdes med problemets ‘beliggenhed’.  Det handler om at arbejde direkte med mennesker for at hjælpe dem med at forstå og forbedre deres liv, som psykoterapien gør. Og når det drejer sig om traumeterapi, kan det gøre en enorm forskel i at hjælpe folk med at hele fra smertefulde oplevelser og finde vej til en sundere fremtid.

Med din ekspertise inden for traumeterapi har du en unik mulighed for at hjælpe folk med at finde helbredelse og styrke i deres liv. Det er en værdifuld og givende vej, du har valgt.

Kærlig hilsen, Liv

Traumeterapeut og

MPF: Psykoterapeut foreningen

 

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *