Nej, din 10-årige søn, skal ikke vide, at mor ikke orker mere!”

Styr krisen før den styrer dig. 

Sidder sønnen ved siden af!? 

I går havde jeg en rystende telefonsamtale. Ikke i starten. Her fortæller kvinden mig, at udfordringerne er ved at vælte hende omkuld. Hun har angst og hun ’vil ikke mere’. Jeg beroliger og støtter hende.

Det er, da jeg hører, at 10-årige søn sidder ved siden af hende i bilen, jeg bliver rystet.

 

Blinker advarselslampen?

Når ’mor’ er kommet der ud, at hun ikke kan beskytte, men tværtimod trækker sønnen ind i hendes orkan, er hun overvældet af krise. Nogen gange er vi kommet så langt ud, at dét først går op for os, når situationen er ekstrem og advarselslampen blinker ihærdigt. Her er det sønnen, der oplever, at mor ikke kan passe på ham.

 

Hvad er forvarslet?

Hvad er krise? Det er når vi oplever vores eksistens og grundlæggende livsmuligheder er truet. Vi ved at vi er i krise, når vi er gennemsyret af uro, der vækker følelser der er svære at rumme. Det er beskeden om, at NU skal du reagere. Ellers går floden over sine bredder. Dæmningen skal styrkes, og det er vigtigt at søge hjælp fra omgivelserne. Det er andres nærhed, der beroliger nervesystemet. Mange er ikke klar over, at 1. hjælp ved krisen er enkel. Det Indre brusende hav, skal stilnes. Læs hvordan længere nede.

 

Hvordan stilne det brusende hav og vende skuden i din ønskede retning?

Der er 3 afgørende omdrejningspunkter, du kan gøre, for at komme ud af krisens øje:

 

1. Begræns og udvælg.

Begræns og udvælg med hvem og hvornår, du snakker om dine problemer Find de mennesker, der giver den gode hjælp, men begræns hvor ofte du italesætter dine problemer! Det vi snakker om, er også den virkelighed, vi lige nu skaber. Det påvirker kroppen, følelserne og vores mentale formåen. Hvis du kan forestille dig, hvordan det påvirker et 10-årigt barn, at hans klippe er på vej i havet, hvordan mon så tanken om, at din klippe styrter i havet, vil påvirke dig? Forestil dig, at den tanker bliver visualiseret 20 gange dagligt? Det er som at leve i en krigszone. Det opleves farligt og er angstprovokerende. Derfor kan du kun genvinde roen, ved at begrænse din KriseFortælling. Både for dig selv og andre.

Gør det til dem, der opleves rigtige for dig. Udvælg, dem der lytter og vil dig det bedste.

 

2. Tro på, at du ikke får større udfordringer end du magter.

Troen skal du bruge til at berolige dig selv med. Tro på, at du kun når toppen af bjerget, ved at sætte den ene fod foran den anden. Så er det lettere at fokusere på, hvad der skal til for at tackle udfordringen. Sidegevinsten? Ja, den findes også ved krise. Du har en enestående mulighed for personlig udvikling. Uanset hvad, er din tilgang til udfordringen, den afgørende. Du kan have jordens bedste job og være ulykkelig, eller rig men besat af invaliderende tanker. En mand fortalte nyligt, at han er så trænet i at tro på, at leve efter det liv han ønsker, at han ikke længere har behov for at være ulykkelig i mere end 30 sekunder.

3. Er dit anker indenfor rækkevidde?

Et anker, symboliserer forudsigelighed og at vi oplever vi har et stærkt og sikkert fundament. Et anker er det konkrete, fysiske sted, hvor du lader op i din hverdag. Det kan være dit sofahjørne, din seng, et fysisk sted på din gåtur. Det kan også være tanken om et fredfyldt, du visualiserer. Fx at sidde og betragte havudsigten. Ankeret er vigtigt at kaste ved voldsomme storme, så du ikke kastes hid og did.

 

Den afgørende rækkefølge!

Du kan kun udvikle dig selv, når krisen er overstået. Ved at kende den rette timing og rækkefølge, vil du være på den sikre side. Det er du hvis du bruger de 3 ovenstående råd.

 

P.S. det er enkelt at lære de grundlæggende teknikker. Ring 27 48 04 26 og hør, hvornår du kan få tid til at lære dem at kende.

 

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *