MDMA fjerner beskyttelsen bag traumet – brug ”Titrerings-strategien”

MDMA fjerner beskyttelsen bag traumet

Jeg fik tilbuddet om MDMA, da jeg var ung. Jeg gik fra glædelig gensyn til overraskelse over mødet med min tidligere terapeut og gruppeleder. Han fortalte begejstret om hvordan ecstasy, MDMA åbner hjertet, så kærligheden strømmer og gør alt skønt. Jeg var også forvirret.

Forvirret…

Han havde lært mig, at formålet med at gå i terapi var for at blive forløst fra fortidens begrænsninger. Nu var svaret et euforiserende stof.

Kort sagt: MDMA er et kunstigt fremstillet stof som også har betegnelsen Ecstasy grundet den opkvikkende og let hallucinogene virkning.

Traume uddannelsen gav afklaringen

Interessen for effektivt at hjælpe andre med at blive forløst hang dog ved. Efter flere år som praktiserende psykoterapeut efteruddannede jeg mig som traume terapeut. Og lærte, hvordan re-traumatisering er farligere end selv traumet. Kort sagt er dette svaret på, hvorfor MDMA er så risikabelt. Mange klienter er kommet til mig efter, de er blevet åbnet op, og ikke kan falde til ro igen

Hvorfor MDMA?

Vi har alle reaktive lidelser, i større eller mindre grad. Med andre ord traumer (psykiske sår ) der kan skabe specifikke hjernestrukturer, hvor vi ikke kan adskille fortid fra nutid, men bliver suget ind i egne fortidige ubehagelige hændelser. Altså en reaktiv lidelse, såsom PTSD

Hvorfor jeg nej til tilbuddet?

Dengang brød jeg mig ikke om tilbuddet, fordi det var i modstrid til, hvad jeg havde lært om euforiserende stoffer. Det var forløsningen og helingen jeg havde brug for ikke ekstasen

Den ufarlige og effektive vej ud af PTSD

Som traumeterapeut har jeg igen og igen oplevet mine klienter komme ud af traumer uden vi var nødt til at gå i detaljer med det. Det eneste klienten fik hjælp til var at afstresse nervesystemet, når traumet blev aktiveret.

Gaven? PTSD er den skjulte gave

Forestil dig du ofte snakker om og ser for dig hvor forfærdeligt tanken om overgreb eller mord er. At du for hvor gang får aktiveret mere angst. Hvad du i virkeligheden er i gang hvis hændelsen er alvorlig nok er at opbygge PTSD. Som den lille pige der bliver kastet i vandet i Nyhavn. Moren insisterer igen og igen på at ville snakke med datteren om, hvor forfærdeligt det var. Selvfølgelig har datteren udviklet generaliseret angst.

Beskyt dig selv

I stedet har du brug for at opleve, hvordan du kan beskytte dig selv, hvordan du kan undgå en potentiel fare. Dette giver dig kontrollen tilbage. Det er ikke at gense den som en glædelig begivenhed under påvirkning af MDMA.

Indrømmet, det kan sagtens forekomme at MDMA kan forløse traumet. Det svarer til at et fly forulykker med retning mod dit hus. Hvis det rammer er det ikke sikkert huset vil brænde. Du ønsker bare ikke risikoen. Det eneste du har brug for er titreringsstrategien.  

Titrerings- strategien

Det eneste du har brug for er langsomt at få adskilt fortid fra nutid er titreringsstrategien. Den vil lade din krop om at regulere sig selv. Titreringsstrategien vil sige at blande to stoffer som skaber eksplosion. Ved i stedet at tilsætte dråber ad gang vil de to fænomener stille og roligt blive integreret og traumet langsomt og sikkert opløst.

Effekten er vedvarende

At bearbejde traume er en blid og nænsom forløsning, hvor du er i bevidst kontakt med dig selv. Hvor du vil frydes over at mærke, hvordan du langsomt falder til ro igen.

Har du brug for sikker og vedvarende hjælp ud af traumet kan du få hjælp her. Kontakt mig gratis uforpligtende forsamtale

På sikker og kærlig gensyn

Liv Johns

 

’P.S. til dig der vil have mere faglig MDMA baggrund

MDMA har egenskaber, der kan gøre det attraktivt for psykoterapi, selvom mange af dets virkninger potentielt er problematiske. Disse kontrasterende effekter vil blive kritisk gennemgået for at vurdere, om MDMA kan være sikker til klinisk brug.

Tidlige studier fra 1980’erne bemærkede, at MDMA var et entaktogen, der skabte følelser af kærlighed og varme.

Imidlertid kan negative oplevelser også forekomme med MDMA, da det ikke er selektivt i de tanker eller følelser, det frigiver.

Det uforudsigelige…

Denne uforudsigelighed i det frigivne psykologiske materiale svarer til et andet serotonergt lægemiddel, LSD. Akut MDMA har kraftige neurohormonale effekter, der øger cortisol, oxytocin, testosteron og andre hormonniveauer. Frigivelse af oxytocin kan lette psykoterapi, mens cortisol kan øge stress og være kontraproduktivt. MDMA-administration efterfølges af en periode med neurokemisk opsving, når lave serotoninniveauer ofte ledsages af sløvhed og depression. Regelmæssig brug kan også føre til serotonerg neurotoksicitet, hukommelsesproblemer og andre psyko-biologiske problemer.

Fortalere af MDMA

Tilhængere af MDMA-assisteret terapi siger, at det kun skal bruges til reaktive lidelser (såsom PTSD), da det kan forværre nød hos personer med tidligere psykiatrisk historie. Samlet set skal der overvejes mange spørgsmål, når man diskuterer de relative fordele og farer ved at bruge MDMA til psykoterapi.

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *