Afhængig? - den ene afgørende løsning

Afhængig? – den ene afgørende løsning

Er du i tvivl om du er afhængig, spørg dig selv om?

 

Du hengiver dig til en tilbagevendende aktivitet, for at kunne styre dine følelser? Hvis denne aktivitet, hen ad vejen ender med at styre dig: Overspisning, overbekymring, overgearet arbejdsaktivitet, overplanlægning, overdrevenbrug af internet, TV, porno eller bare ’overdrivelse’, da vil du sandsynligvis kunne genkende din hovedafhængighed: ”At du kæmper. ”

 

Er du god nok?

Rigtig mange er i tvivl om, og kæmper derfor med, hvorvidt de egentlig er gode nok. Selv ekstremt velhavende og succesrige mennesker kæmper. Derfor er der så mange der ender med at få et afhængighedsproblem. For at berolige alle de stærke følelser.

Kend din dna

Det ligger som en dyb trang i os, at vi altid prøver at gøre noget ved livet, anstrenge os, lave om på…

Det er artens overlevelse, vores fantastiske hjerne, der er forud programmeret til at løse problemer, udfordringer, så vi kan løse og håndtere livets løbende udfordringer. Det er artens overlevelse, en god forudprogrammeret dna, men den skal styres af os selv, for ikke at være overarbejde. Det er os der skal bestemme, hvornår.

Den vigtigste vej ud af afhængighed!

Det allervigtigtigste for at komme ud af en afhængighed, er at du har alternative muligheder. Hvis vi først har forud programmeret hjernen: Fx hver gang der opstår den mindste uro og pulsen ryger op vil hjernen være vænnet til at aktivere afhængigheden fx rygning.

Når det er gentaget et utal af gang, er dette mønster stærkt. Derfor er det i længden omsonst at tage kampen op, fordi hvis der kommer en ydre udfordring, der kræver endnu mere, så har du ikke også overskud til at bekæmpe din afhængighed.

i stedet for at være opmærksomme på hvad vi oplever i dette øjeblik.

Alternative muligheder

Alternative muligheder skal alts hjælpe dig ud af afhængighed, når noget trigger dig og du får impuls til at ryge, tjekke mobilen eller spise, så kigger du på listen for alternative muligheder

Listen laver du på forhånd:

Skriv ting du nyder at gøre og som får dig til at slappe af: Pause, sige ’hej’ til god ven/ kollega, gå en tur, lave en kop te,

Du kan også se 4 forslag til, hvordan du kommer ud af afhængigheden her: http://livjohns.dk/blog-2

Vore afhængighedsmønstre får næring af reaktion!

Derfor er det afgørende for ikke at ’falde i’, at du erstatter afhængigheden med noget andet du nyder at gøre.

Dit nye fundament

Bemærk at i virkeligheden længes du efter et nært og varigt forhold til dén, du i virkeligheden er. Hæng et skilt op, hvor der står:

I’m enough

Afhængighed er et indgroet overlevelsessystem, men gaven ligger i, at det kan betyde din livs rejse til mere nærværende og kærlig kontakt med dig selv.

Accept af live som det er, fordi du er god nok!

P.S god rejse. Hvis du kan mærke, det bliver for svært at starte rejsen alene, find en supportgruppe eller ring til mig på 27 48 04 26, frem for at bruge mange år på at dunke dig selv oven i hovedet med, at du ikke selv kan komme ud af din afhængighed.

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *