5 Coach Spørgsmål – der kan ændre dit liv.

5 Coach Spørgsmål – der kan ændre dit liv.

Livet er fyldt med små spørgsmål:

 

Hvad skal jeg have på til mit møde? Hvad er der til frokost? Skal jeg tage S-tog, cykel eller bilen?

Små spørgsmål er vigtige, da de letter dagligdagen. Problemet er, at de fleste mennesker ikke ofte nok tager sig tid til at stille de store spørgsmål. De rigtige spørgsmål. De spørgsmål, der vil ændre vores liv til det bedre. At overveje, hvad der virkelig betyder noget for os og hvad vores bidrag til verden er. Vores kloge gamle ven Sokrates sagde: “et u-undersøgt liv er ikke værd at leve.”

 

Her er fem spørgsmål, du kan hjælpe dig selv med at undersøge dit liv. Det kan være ret effektfuldt at coache dig selv. Tag et par minutter, et roligt sted og spørg disse selv (advarsel: svarene kan overraske dig!):

 

1.   Hvor glad er jeg samlet i dag, ud af 10?

Tage hensyn til alle områder af dit liv, når du gør dette. Uanset hvad tallet er, vær ærlig over for dig selv. Fordi først da, kan du være reel omkring, hvad du kan gøre for at øge det.

 

2.   Hvilken type liv vil jeg leve

Tænk på dit liv 10 år fra nu. Er du tilfreds med dit liv, hvis det fortsætter nøjagtigt som det er i øjeblikket? Er du tilfreds med dine relationer, arbejde, sundhed? Forestil dig det ideelle liv, du vil kunne leve. Hvordan er det anderledes? Visualisering hjælper os med at forstå, hvad det er, at vi kan gøre anderledes nu.

 

3.   Hvordan ser succes ud til mig? 

For nogle mennesker er det at blive ekspert i deres branche. For andre er det tager et år ud hver syvende år for at rejse. For nogle rejser det at opfostre en sund og sammentømret familie. Vær klar over, hvordan det ser ud for dig og ikke blive forstyrret over andres visioner for sig selv. Dit liv er din vej til ære og aktualisering.

 

4.   Hvad bringer mig glæde?

Er det at skrive, undervise, synge, frivilligt arbejde, danse? Uanset hvad det er, giv dig tid til det!

 

5.   Hvad kan jeg gøre i de næste to uger for at bringe mere glæde, lidenskab og formål i mit liv?

Her kommer dræberdelen! Alt ovenfor er vigtigt, men det vil ikke påvirke dit liv, medmindre du tager handling. Start i det små. Skriv en blog. Tag en danselektion. Snak med en ven i udlandet om et potentielt møde i løbet af de næste par måneder. Du ved selv, hvad der vil generere spænding og lykke i dit liv. Skub det ikke væk!

 

Svarene er inden i os. Vi har alt, hvad der skal til for at skabe det liv, vi ønsker os. At bliver klar over det er udgangspunktet og det kan du ved at coache dig selv til forandring, eller at gå i den retning du selv ønsker.

Et gammelt ordsprog siger,

“Den bedste tid til at plante et træ er for 20 år siden.

Den næstbedste tid er nu.”

 

Få travlt nu, med at så de frø i dit liv, du ønsker skal blomstre i de kommende år.

PS. At ændre ens overlevelsesstrategi, kan være vigtigt at få hjælp til. Der er en grund til vi har den.

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *