Hun havde alt, succes, anerkendt talent og masser af venner

Hun havde alt, succes, anerkendt talent og masser af venner

3 trin til hvordan du alligevel tør at kaste dig ud i noget nyt

Hun har det hele…

Marie er rystet over, at hun ikke længere kan genkende sig selv. Hun er vant til at synes, livet er en fest. Et dødsfald ændrer alt! Omgivelsernes betydning blegner. Den store vennekreds anerkender hendes talent og har fulgt hende som den klog og kærlige leder hun er. Nu er faren død. Han er hendes anker, og al ydre succes mister sin betydning. Hendes hemmelighed? Hun har kun det store overskud, når faren er hendes sikre havn. Derfor er Marie i krise.

Det er farligt

Maries krisetilstand, betyder at hun ikke længere kan bruge de tidligere indlærte erfaringer og reaktionsmåder. I hendes tilfælde betyder det, at hun ofte er angst og utryg. Som det gælder os andre, er hun kun tryg ved det ’kendte’, det er sådan krybdyrhjernen, den konstante ’på-vagt-krabat’ men også vores ’Redder’ fungerer.

Hvordan får vi krokodillen til at klappe i?

Et godt symbol på vores krybdyrhjerne er krokodillen. Det er den primitive del, der hjælper os med kamp/flugt ved fare. Selv om den hjælper os, er den samtidig afgørende at kunne styre. Så hvordan få vi den til at klappe gabet i, døse mæt og velfornøjet i floden? Her er Maries kur. Først sørger hun selvfølgelig for at være i sikker afstand. Det betyder hun begrænser samvær med dem, der kun anerkende den ’gamle’ Marie. Når hele nervesystemet er oppe at køre bliver det også nødvendigt for hende at fokusere på ro, når hun skal på scenen og spille. Ellers er det så overvældende og ubehageligt, at hun ikke kan være i kroppen og det skaber angst.
Det viser sig at hun må sætte ind på flere områder. fordi hunandet hun gør…

Den indre stemme

Det sværeste efter farens død er, at hun ikke længere kan holde den indre stemme tilbage.
Den fortæller om et uudforsket potentiale, hvor hun skal gøre noget andet og bryde med fortidens normer. Hendes store udfordring er at gå den nye vej. Det er dybt skræmmende for hende, men nødvendigt. Hun finder frem til 3 områder der er afgørende for at vælge det nye liv.

3 trin til hvordan du alligevel tør at kaste dig ud i noget nyt

1. Skabe et trygt miljø

Når Marie skal ’præstere’, sørger hun forinden for at være i et forudsigelig miljø – så krokodillen ikke pludselig kan springe op. Ligesom hun gennem dagen tjekken, hvordan hun har det. Kan hun ikke komme væk fra det utrygge miljø, er det mest effektive for hende at mærke fodsålerne. Hun går 20 langsomme skridt ned ad gangen. Eneste fokus: Fodsålerne

2. Fokus.

Marie er vant til et dynamisk liv. Det kan minde om et stresset arbejdsliv. Hun opdager, at angsten ikke dukker op, når hun dagligt laver øvelsen med at holde fokus i 5 min. Det eneste hun fokuserer på er vejrtrækningen. Hver gang tanken forstyrrer, vender hun blidt tilbage til vejrtrækningen.

3. Hvad er mit behov?

Hun er så vant til at tænke på, hvad andre synes, og finder ud af det er en overlevelsesstrategi. Fordi hun opdager, at det er afgørende for hendes tryghed at hun har tjek på, at omgivelserne har det godt, ellers kan det gå ud over hende. Nu finder hun ud af, at den overlevelses strategi er ikke vigtig længere. Så hun går stille og roligt i gang med at ændre det mønster, ved hele tiden at fastholde eget behov.

At ændre ens overlevelsesstrategi, kan ændre ens personlighedsDNA, derfor kan det være vigtigt at få hjælp til. Der er en grund til vi har strategien, så vær nænsom.

Sidste gang jeg ser ryggen af Marie, bemærker jeg, at hendes gang er blevet lettere og kroppen bølger afslappet. Nu ved jeg hun er godt på vej. Slukker lyset og går hjem.

Kan man virkelig få stress af en personlig krise?

Ja, det gør mange. Når den forudindtagethed vi har over for mange ting i livet forsvinder, kan det aktivere overvældende følelser og uro i kroppen. Dén uro registrerer kroppen som fare og kroppen danner stresshormoner. Derved er stress en realitet. Derfor er det afgørende, at du har den rette balance, får afstresset og skaber modvægt til det nye og overvældende. Det gør det ved at gøre en masse gode, rare og beroligende ting. Alt dét der gør livet sjov for dig.

P.S Er du blevet nysegerrig på, den fokus-øvelse Marie laver, kan du få den her 

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *