Hun spurgte: Har jeg stress eller angst?

Hun spurgte: “Har jeg stress eller angst?”

Hele ugen har hun svært ved at fokusere på jobbet og uro er en konstant skygge. Nu vil hun ud af det ved at forstå årsagen. Det er lige her, de fleste løber panden mod en mur. Det vigtigste er at vide, hvordan du hurtigst muligt får det bedre. Det er hun enig med mig i, og allerede nu har hun det bedre. Læs hvordan.

Som et monster der ligger under sengen, stjæler stress eller angst de fredelige nat Zzzzzs for tusindvis af mennesker. Angst kan også sabotere din selvtillid og forvandle din mave til knuder og påvirke din generelle trivsel. Se længere nede hvordan du kan håndtere de ubehagelige konsekvenser af stress og angst.

Mange klienter spørger mig, om det er stress eller angst de har. Vi undersøger forskellen: Hvad er de mest dominerende reaktioner? Kan de genkende en følelse af indre pres og forhøjet puls gennem længere tid m.m. Sidder du tilbage med spørgsmålet, kan du tage stresstesten her.

Pointen med denne artikel er at anbefale dig at fokusere på den rette timing. Hvis du flere gange overvældes af angst, er det afgørende, at du kan berolige dig selv og forebygge angst – se muligheder længere nede. Ikke hvorvidt du har stress eller ej, fordi dette er kun med til at aktivere dit nervesystem yderligere, at påtvinge et svar, der ikke er relevant, før din krop er reguleret.
Når du har genvundet roen, kan du begynde at analysere, hvorvidt du har stress eller ej.

Læser du videre får du råd til, hvordan du kan skabe den nødvendige ro.

 

1. Husk! Det går over

Tøjvasken ophober, barnet har feber, og din chef ønskede rapporten i går. Lyder det bekendt med flere krav, end du kan nå at håndtere? Ingen, der forvalter sit eget liv, er uden stress og for meget af det kan føre til overdreven bekymring, nervøsitet, frygt, forstyrret mave eller vejrtrækningsproblemer.
Det første skridt til at overvinde sådanne negative følelser er at erkende, at du oplever en meget almindelig følelsesmæssig tilstand, der oftest betegnes som angst ( lær mere tegn på angst ). Selvom det er ubehageligt, vil de negative følelser passere. Bekæmpelse af angst kan gøre det stærkere. Paradoksalt nok hjælper det at acceptere, at du føler dig ængstelig, fordi det hjælper med at aktivere kroppens naturlige afslapningsrespons.

 

2. Lær SelvBeroligelse

Forestil dig at gå ned på en natursti kun for at blive mødt af en snigende grizzlybjørn – eller værre, din chef afkræver denne rapport. Når vi står over for en angstfremkaldende situation, udløser vores krops sympatiske nervesystem automatisk fysiologiske ændringer. Vores vejrtrækning øger, adrenalin udskilles, og vores hjerte begynder at arbejde hurtigere. Denne naturlige overlevelsesmekanisme – kaldet kamp eller flyrespons – er beregnet til at hjælpe os med at undslippe en sand, livstruende nødsituation. Men når truslen er overstået – Fx jeg dummer mig til denne præsentation, og alle vil vide, at jeg er en svindler – er kamp / fly-respons unødvendigt og meget ubehageligt.

Teknikker, der reducerer stressresponsen

  • Diafragmatisk vejrtrækning: En af de mest effektive måder at aktivere afslapningsresponsen på er at nedsætte hjertefrekvensen. Da vi ikke frivilligt kan ændre vores puls, er der brug for mere håndgribelige foranstaltninger. Der findes flere én af dem til hurtigt at nedsætte hjertefrekvens er med dybe vejrtrækninger. En udbredt strategi er ved vejrtrækning via membranen, en vandret muskel i brystet, der ligger lige over maven. Klik her for at lære dyb vejrtrækningsteknikker.

 

  • Positiv SelvSnak: Hvis et lille barn fortæller dig, at han er nervøs for at gå i skole næste dag, hvad vil du så sige?Intuitivt ved vi, hvordan vi hjælper andre med at bekæmpe stress, nogle gange bedre end os selv. For at øge følelsesmæssig komfort er det vigtigt at udøve beroligende og realistisk selvtSnak. Det kan være sætninger som:

“Denne følelse vil gå over.”

“Jeg vil komme igennem dette.”

“Jeg er sikker lige nu.”

“Jeg føler mig ængstelig nu, men jeg har magten til at gøre mig rolig.”

“Jeg kan føle min hjertefrekvens sænker sig.”

  • Muskelafslapning: Stress får vores muskler til at stramme og blive spændte. For at øge en afslappet tilstand og fysisk komfort, stram og frigør muskler, der begynder med den største muskelgruppe. Se denne video for at lære progressive muskelafslapnings øvelser.

 

 

Mit sidst kærlige tip er at få hjælp. Andre menneskers rolige nærvær er med til at berolige dit nervesystem

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *