Er der ingen kemi på daten? -boost den følelsesmæssige kemi!

HØR BLOG OPSLAGET VED AT  TRYKKE NEDENFOR 👇

Lyt her…


KUNNE DU LIDE AT LYTTE TIL AFSNITTET?

Så kan du afprøve mit LOVE FITNESS medlemskab 8 dage. Det hjælper dig med at komme i gang med at finde den rigtige.

Jeanette troede at kemi var ’magi’ som hun ikke havde indflydelse på. Hun havde endda hørt om kærlighedshormonet, xytocin. Da hun lærte, at hun selv havde indflydelse på kemien, gik hun fra dræbende dates til en indre følelse af frihed og glæde, når hun skulle på ny date.

Hvem sker kemien oftest for?

Kan man virkelig spørge om det? Om nogen oftere end andre oplever, at de har kem sammen

Ikke desto mindre er det hvad Kelly Campbell, professor i psykologi ved California State University,  har gjort.

Hun kom til den konklusion, at mennesker med åbne og medgørlige personligheder har langt større chance for at opleve kemi med andre. Hun fandt de faktorer, der spillede ind. Såsom fælles interesser, gensidig begejstring, lignende personlighedstræk og fysisk tiltrækning. Selv om det er godt, at du iklæder dig den åbne adfærd, når du gør dig klar til at gå ud af døren, kan du gøre mere.

Har du en åben eller lukket personlighed?

Uanset om du er åben eller lukket. Så kan du nemlig arbejde med kemien. Uden at det er en mystisk ting, der kun sker ved held for nogle mennesker! Du har al magt til at skabe god og stærk kemi på første date. Derved øger du dine chancer for samhørighed med den mand, du møder. Du kan gøre ham så interesseret, at han vil foreslå en ny date

De 3 kemi-væsker

Lad os se lidt mere på de 3 faktorer som skaber kemi. Lad os kalde det, Den Romantisk Kemi. Denne udfolder sig bedst ved et sammenfald af faktorerne:

  • Fælles interesser
  • Ligheder
  • Intimitet

Fælles interesse

Ahhh… det er derfor humor så vigtig

Interesser handler blandt andet om humor – er det de samme ting, der får jer til at grine? Humor er ifølge Campbell afgørende for, hvor stærk en relation man får opbygget. Det at jeg er opvokset med en far, der ofte brugte humor, betyder, at jeg altid tjekker ind: ”Er her noget vi kan glæde os over sammen, er det sjovt ment?” Så enkelt kan det være at skabe fælles interesse

Ligheder

Deler I grundværdier, det moralske kompas, overbevisninger og mål med livet? Det kan være godt at have fokus på, men som jeg nævner senere, er det ikke altafgørende.

Det er og afgørende at i deler vigtige værdier. Såsom troskab og hvor sociale i er. Må der ofte komme gæster? Hvis det ikke er tilfældet, vil forholdet for ofte blive udfordret, da værdier dikterer, hvordan vi lever livet.

Intimitet

Intimitet skal forstås som en følelse af at kunne stole på hinanden, åbne sig op og dele sine inderste tanker og følelser. Dette gør iv kun, hvis vi føler os inviteret og trygge.

Den fjerde faktor

… er timing. Campbell understreger, at du sagtens kan møde en person, hvor alle tre faktorer er til stede, men hvis du er optaget af noget andet, eller ikke er ordentligt til stede i mødet, vil kemien ikke have mulighed for at blomstre.

Her er hvad du kan gøre

Her er 5 tips, du kan bruge med det samme. Selv om du måske ikke er interesseret i den anden date, så kan du her & nu skabe gode energigivende datingoplevelser.

 

  1. Kom fra et sted med nysgerrighed og interesse

Den bedste måde til at engagere ham på, er at give ham din udelte opmærksomhed. Få øjenkontakt og stil åbne spørgsmål, der får ham til at føle, at du er interesseret i ham.

Tal med ham om, hvad han kan lide at lave, og hvad han kan lide. Og når det kommer til, hvad han laver, så spørg ham om hans lidenskaber, og hvor han vil hen.

Hvis du virkelig vil lære om ham, så fokuser på essensen af, hvem han er. I stedet for, hvad han gør.

  1. Skab hurtigt en alliance

At være nervøs på første date er normalt. Det er også en god åbning at dele med din date. Hvis han har det på samme måde, kan det hjælpe ham til at slappe af. Vigtigst! Her er muligheden for at skabe en alliance. “Wow, jeg er lidt nervøs,” er bedre at sige, end at du lukker ned. Holder du dine følelser for dig selv, skaber du afstand. Arbejde i stedet på at skabe forbindelse. Glem alt om at være perfekt. Fordi det er din åbenhed, hvormed du skaber kemi.

  1. Skab kemi gennem passioner i stedet for fælles aktiviteter

Du behøver ikke dele fælles interesser for at have et stærkt fundament i et forhold. Undgå at opremse, det er kedeligt at høre på og for dig at sige for 117. gang. Find passionen. Hvad er spændende i livet? Hvis den mand, du dater, taler om noget, han brænder for, er det en mulighed for at anerkende hans passion. På den måde får du en unik kontakt til ham. Sig gerne: “Jeg elsker, at du brænder så meget for …, Når du har skabt forbindelse med ham. Vil han opleve sig hørt og set. Det er et helt grundlæggende behov: at føle sig anerkendt, valideret og forstået.

  1. Giv tid

Giv dig tid. Også selv om du oplever han er en god potentiel partner. Det er godt at være lidt kostbar. Alt skal ikke på bordet. At give for meget information på én gang kan faktisk være overvældende. Og få ham til at føle sig utryg . Husk, at I ikke kender hinanden nok til at støtte hinanden på det niveau. Lad ham i stedet skulle gøre sig fortjent til at vide mere om dig… over tid.

  1. Mænd gider ikke ’romantiske’ konkurrencer 😊

Mange velfungerende og succesrige kvinder kommer til at ville bevise, at de kan selv og er og uafhængige. Det er forståeligt, at du vil respekteres som en ligeværdig.

På en date er det smartere at vise ham interesse, så han føler sig godt tilpas med sig selv.

Vær tilbageholdende med at tilslutte dig hans fortællinger. Udtryk interesse og spørg ind til hans oplevelser. Det får ham til at føle sig glad og levende.

Giv ham mulighed for at invitere dig til at tale om dig selv. I stedet for at bruge hans fortælling til at fortælle om dig.

Du kan ikke kontrollere, om han er et match, men du kan styre din egen adfærd. Vigtigst er det at skabe et godt samtaleflow på første date, hvis du er sammen med en kæresteklar mand. Der ønsker at finde sit livs kærlighed, ligesom dig!

Som altid vil jeg gerne høre fra dig.

Del gerne den største indsigt, du fik ved at læse blog. Efterlad en kommentar nedenfor.

Hvis du kunne lide denne blog, så tilmeld dig min GRATIS og PRIVATE Facebook-gruppe, https://www.facebook.com/groups/findnydogelsk“, hvor du kan have mere personlig interaktion med mig og få støtte omkring dit kærlighedsliv.

Lad din kærligheds rejse være som en afslappende bølgende brise, der giver dig lyst til at forsætte. 

Liv ❤️