Har du svært ved at sætte grænser for, hvor meget du gør for andre mennesker?

Genkender du:

  • at du i flere situationer ikke helt tror på dig selv
  • at finde fred med dine egne beslutninger
  • at du ikke helt forstår, hvad der udløser et lavt selvværd?

Så vil jeg tilbyde dig…

Selvværd er en vigtig del af din mentale sundhed og påvirker dig i, hvordan du ser på dig selv og dine evner.

Lavt selvværd kan opstå af forskellige årsager. Måske genkender du én af de tre hovedkategorier, der ofte spiller en rolle:

Negative Livshændelser

  • Mobning eller Misbrug: Mange oplever lavt selvværd som følge af mobning eller misbrug i barndommen eller voksenlivet. Dette kan føre til en følelse af værdiløshed og manglende selvtillid.
  • Tab af Job eller Arbejdsløshed: At miste sit job eller have svært ved at finde arbejde kan påvirke ens selvværd negativt. Det kan skabe en følelse af utilstrækkelighed
  • Løbende Stress: Konstant stress, uanset om det er fra arbejde, familie eller andre kilder, kan nedbryde selvværdet over tid.

Vanskelige Relationer

  • Dårlige Forhold: At være i et vanskeligt eller usundt forhold kan skade ens selvværd. Negative interaktioner og mangel på støtte kan få en til at tvivle på sin egen værdi.
  • Adskillelse eller Skilsmisse: En adskillelse eller skilsmisse kan være en stor følelsesmæssig belastning og kan føre til lavt selvværd
  • Familiedynamik: Familierelationer, især i barndommen, spiller en stor rolle i udviklingen af selvværd. Negative oplevelser med forældre eller søskende kan have langvarige effekter.

Personlige overbevisninger og tankemønstre

  • Perfektionisme: At have urealistisk høje standarder for sig selv kan føre til konstant skuffelse og lavt selvværd. Perfektionisme kan gøre det svært at acceptere fejl og mangler.
  • Selvkritik: En tendens til at være overdrevent selvkritisk nedbryder selvværdet
  • Sammenligning med Andre: At sammenligne sig selv med andre kan føre til følelser af utilstrækkelighed.

Giv dig selv den gave det er at opleve livet bliver nemmere, når du får styrket dit selvværd. Tilmeld dig et forløb

Behandlingen af lavt selvværd handler om at afdække de negative tanker og få en forståelse for, hvordan selvværd dannes, udvikles og øges. Når du ikke kan lide dig selv, er det let at antage, at andre heller ikke kan lide dig. Det kan være et mønster med at skulle hjælpe andre, da du føler, at det er den eneste måde, andre vil kunne lide dig. Det kan få dig til at føle dig endnu værre, hvis denne hjælp ikke gengældes.

Vi ser på, hvad der skal til for, at du bliver mere tilfreds med, hvem du er. Hvordan du ønsker at blive bedre til at håndtere dine daglige problemer eller frustrationer.

Jeg har mere end 20 års erfaring med at styrke eget og andres selvværd, og har set, hvordan terapi gør alverden til forskel.

Især at se, hvordan det at være i kontakt med sig selv, gør det nemmere at anerkende sig selv. Når du begynder at adskille dig fra fortiden, vil du opleve en dybdegående forandring. Dette vil styrke dit selvværd og få dig til at tro på, at du er god nok.

Du vil også kunne opleve, at du allerede har et godt selvværd visse steder. Det i sig selv styrker selvværdet. For du kan have et godt job-selvværd, men et lavt socialt selvværd. På den måde venter der dig en gave, når vi sammen finder ud af, hvad & hvordan du kan styrke dit selvværd.

Hvad får mange forandret efter et Selvværds forløb:

Gennem at opnå en større accept af dig selv, vil du opleve mere indre ro i hverdagen. Det betyder også et større psykisk overskud, så du tør tage nye udfordringer op. Når du oplever et mere stabilt og positivt syn på dig selv, vil det også være lettere at forebygge tilbagefaldsperioder.

Du får konkrete metoder, både praktiske og mentale, der hjælper dig med at

  • forbedre dit selvbillede,
  • anerkende dine styrker
  • og undgå selvkritiske tanker.

Målet er, at vi sammen reflekterer over, hvad det gode liv består i for dig, for derigennem at fremme positive tanker, styrke dit selvværd og skabe mere glæde og overskud i dit liv.

Selvværdet påvirkes forskelligt for alle.

Selvværd handler om “Hvordan føler jeg om mig?” Vi lærer selvværd i vores familie. Vi arver det ikke. Mange har et SituationAfhængigt selvværd, der afhænger af omstændighederne. Det kan være højt på arbejde og lavt derhjemme. Lavt selvværd er en negativ evaluering af dig selv. Denne type evaluering sker normalt, når nogle omstændigheder, vi møder i vores liv, berører vores følsomhed.

Ved at vi tilpasser os en hændelse, kan vi opleve fysisk, følelsesmæssig og kognitiv ophidselse. Dette kan være så alarmerende og forvirrende, at vi reagerer ved at handle på en selvnedslående eller selvdestruktiv måde. Når det sker, har vores handlinger en tendens til at være automatiske, impulsdrevne og vores tænkning indsnævres. Vi mister følelsen af os selv, og her kan det blive vigtigt at være i kontrol.

Dit selvværd kan være blevet ødelagt efter svære oplevelser eller en serie af negative livshændelser, såsom:

  • Mobning eller misbrugt
  • Du har mistet dit job eller har svært ved at finde arbejde
  • Løbende stress
  • Et vanskeligt forhold, adskillelse eller skilsmisse
  • Eller du har måske haft lavt selvværd, så længe du kan huske. Hvis det er tilfældet, kan det være vigtigt at opbygge dig selv.

LIVS SELVVÆRDSFORLØB – handler om at få styrket dit selvværd i job og det sociale liv.

Deltag i et individuelt forløb på 5 sessioner og styrk dit selvværd. Har du bemærket, – at når du nedgør dig selv, dræner du dit selvværd. Det påvirker job og dit sociale liv. Når du deltager i forløbet, får du en samlet forståelse for omfanget af lavt selvværd, dine tanker, dine relationer og tilbagevendende konflikter. Få hjælp til at komme ud af et dårligt selvværdsmønster, få mere over skud og en følelse af frihed. For mange betyder det også bedre økonomi.

Psykoterapeut og coach i Farum, Hillerød og København © Copyright 2010-2024 - Liv Johns