Psykoterapeut og coach - Vær sikker på succes - 6 afgørende områder en ledercoach styrker din karriere

Vær sikker på succes – 6 afgørende områder en ledercoach styrker din karriere.

I løbet af de sidste 30 år er erhvervs coaches gået fra at være sjældne til at være et sikkert valg.

De fleste i en virksomhed ser det som noget positivt at få chancen for at arbejde med en coach. Når folk henvender sig, for at få en coach, har de en ret klar idé om, hvad de forventer af relationen.

Men hvilke positive resultater kan man egentlig forvente sig af coaching. Flere er tilbageholdende med at spørge, da coaching er blevet en så accepteret praksis hos mange virksomheder, og derfor ikke vil udstille sig selv.

Derfor kommer her de vigtigste positive tiltage, du kan forvente, når du som kunde går ind i et coachingforløb med et åbent sind og en reel vilje til at vokse. Hermed nogle fordele du med rimelighed kan forvente at få:

 

1. Du ser dig selv mere tydeligt.

Det lyder simpelt, men er faktisk meget vigtigt. Forskning viser, at de fleste af os ikke ser os selv tydeligt, og at det er en større hæmsko, end vi aner: Den præcise selvbevidsthed hos ledere er stærkt korreleret med organisatorisk effektivitet og rentabilitet. Hvad efterlyser de medarbejdere du leder? De foretrækker at følge ledere, der ser sig selv klart Og er villige til at dele deres opfattelser. Når du går i gang hos en god coach, samler han eller hun generelt input om, hvordan andre ser dig i starten af engagementet, og deler det med dig. (De bedste coaches vil også mønstre tilbagemeldingen til nøgleemner, for yderligere at præcisere andres opfattelser af dine nøglestyrker og vækstområder.) I løbet af coachingindsatsen vil din coach også dele hans eller hendes opfattelser af dig, baseret på observation af dig og dine interaktioner med andre. Vigtigst, hvis din coach er et effektivt retfærdigt vidne.

 

2. Du ser andre tydeligere.

Gennem årene har vi ofte set ledere i problemer på grund af deres unøjagtige vurderinger af dem omkring dem. De kan miste gode medarbejdere, fordi de ikke genkender og støtter deres evner, eller beholder dårlige performere for længe fordi de tror, at de er bedre, end de er. De kan snuble politisk, fordi de over- eller undervurderer andres evne til at påvirke deres karriere positivt. En god og indsigtsfuld coach vil ofte have mere neutrale og præcise opfattelser af dem omkring dig end du vil, og vil dele disse opfattelser med dig (især hvis han eller hun gør andet arbejde i din organisation). Og – fordi dygtige coaches arbejder for at gøre deres coaching-klienter uafhængige, vil han eller hun også hjælpe dig med at anvende de samme mentale evner, der lærer dig til at se dig selv tydeligere, så du kan blive mere præcis i din vurdering af andre.

 

3. Lær nye måder at reagere på.

Marshall Goldsmith, måske den mest kendte executive coach i USA, skrev bogen, What Got You Here Will not Get You There. Det er en vidunderlig titel, fordi ideen er så sandt. Vi har alle et sæt kapaciteter og svar, som kan tjene os som medarbejdere på mellemniveau, men det hjælper os ikke som ledende ledere. Eksempelvis hørte jeg historien om en meget smart og dygtig vicedirektør i et mediefirma for et par år siden. Hun knoklede stadig på for at løse skrivebordsarbejdet. Hun havde ikke lært at skabe et team og sikre, at det arbejdede i synkronisering med de højest prioriterede mål. Coachen hjalp hende med at se, at hendes succes nu, ikke kun var afhængig af kvaliteten af sit eget arbejde, men også på hendes evne til at inspirere og lede andre. Coachen lærer hende de nødvendige færdigheder samt at ændre tankegangen så hun i dag har nye, mere nyttige værktøjer i hendes “ledelsesværktøj”.

 

4. Udnyt dine eksisterende styrker.

At have en effektiv og støttende coach kan også hjælpe dig med at se og udnytte styrker, du allerede har, men som du måske undervurderer. Selv den administrerende direktør, der har en stærk gave til at forestille sig produkter og tjenester, der appellerer til kunder i fremtiden. Han troede på en eller anden måde, at det ikke var en big deal. Han var nemlig sikker på: “Gør alle ikke det?”. Coachen hjalp ham med at se unikheden og værdien af denne evne, og at lære at læne sig ind i det for at kunne bruge det mere effektivt til gavn for sit team og hans organisation.

 

5. Byg mere produktive relationer.

Ledere kan dramatisk begrænse deres effektivitet ved kun at være villige eller i stand til at opbygge stærke relationer med bestemte typer mennesker. Og alt for ofte betyder det, at folk som dem selv – med sammen baggrund, race, køn, overbevisning eller arbejdsstil. En god coach kan hjælpe dig med at genkende den tendens i dig selv og arbejde imod det, både ved at hjælpe dig med at se og stille spørgsmålstegn ved de begrænsende antagelser, du gør om folk, der ikke er som dig, og ved at tilbyde dig værktøjer til at støtte dig i forståelse og skabe stærk og vigtige samarbejdsforhold med en bredere vifte af mennesker. Kontakt mig hvis du ønsker den foretrukne model for at skabe gode relationer eller som et værktøj til at opbygge et team.

 

6. Opnå hvad du vil have.

Dette er fundamentet for effektiv coaching. En god coach kan hjælpe dig med at få større klarhed over dine mål og drømme, og om hvad du kan gøre for at opnå dem. Han eller hun kan også være en stærk og vigtig support system på din rejse: Én, der kender dig godt og ønsker det bedste for dig -men er en neutral tredjepart.

I modsætning til din familie eller dine medarbejdere, er din coach ikke afhængig af dig, for hans eller hendes succes. Han eller hun kan være ærlig over for dig om, hvordan det går, minde dig om, hvad du har sagt, du vil opnå, og lade dig vide, hvad du laver, der støtter dine intentioner -eller komme i vejen.

Endelig, og vigtigst af alt, kan din coach lære dig nye måder at tænke og udvikle nye færdigheder, der giver dig mulighed for bedre at nå dine mål og skabe den karriere du ønsker.

 

Tusindvis af ledere er vokset på den måde som følge af at arbejde med en dygtig coach. Men jeg har to advarsler: Din coach skal være god, og du skal være coachminded.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *