Hvorfor er livet bedre, når vi er sammen?

Tør du være anderledes – at være dig?

Hvorfor går du op i hvad andre tænker om dig?

Tag et øjeblik til atreflektere over dette: Hvorfor bekymrer du dig selv om, hvad andre tænker om dig? Du er en unik, begavet og speciel person. Det er en kendsgerning. Lad det være dit udgangspunkt og dit livsvalg. Her er et par tanker om, hvorfor du skal turde være anderledes, fejre den særlige unikhed, som du er, og ikke bekymre dig om, hvad andre tænker.

Din unikhed og liv har taget dig steder. Ethvert menneske, der nogensinde har levet, eller nogensinde vil leve, er unikt. Du er virkelig en af dem. Vi ved alle, at vi som mennesker har mange ting til fælles, følelser, behov og lignende drømme. Men vi adskiller os også fr hinanden, af den simple grund at vi har evnen til at tænke kreativt. Tænk bare på Einstein, som turde det.

Dine livserfaringer hidtil har gjort dig til den person, du er i dag. Den måde, du blev opdraget af dine forældre og de ting, du har lært i din barndom, har gjort dig helt unik og anderledes end alle andre. Du har også lært nogle ting på samme måde som andre børn, for eksempel at have respekt for dine medmennesker, behovet for at “rydde dit værelse!”, eller at børste tænderne to gange om dagen og så videre. Alligevel har du også lært mange ting, som de fleste andre børn ikke gjorde, som f.eks. At passe på en kanin eller spille et musikinstrument eller bygge et fort i skoven eller løse komplicerede matematiske ligninger.

Det er kombinationen af alt, hvad du har lært, og de forskellige ting, du har gjort, der gør dig virkelig forskellig fra alle andre på denne planet. Andre kan dele nogle af dine talenter og evner, men der er ingen der er nøjagtig lige som dig. Det gør dig unik! Det er som en kunstner, der maler et billede.Selvom en anden kunstner skulle kopiere billedet så tæt som muligt, ville det aldrig være identisk. Forskellige penselstrøg eller kombinationer af maling, vil været brugt, og hvert mesterværk er dets eget.

Så da du er unik, hvorfor ikke fejre den kendsgerning?

Vov at være din egen person og se bort fra, hvad andre tror og tænker. Glem normen – husk Dig. Fantasi er mere vigtig end viden. For mens viden omfatter alt det, der er, omfatter fantasi alt det, der vil komme til at være.” Einstein Vi er opdraget i vores skoler for at overholde; at være den samme som alle andre. Vi er dog nødt til at acceptere det faktum at lille Jonathan er en hurtigere løber end Christian. Og at Christian er langt bedre i matematik end Jonathan. Vi skal fejre og accentuere disse unikke egenskaber. Det er på grund af den kendsgerning, at vi er forskellige, der gør os alle så vidunderlige og specielle.

At være forskellige leder til selvstændig tænkning

Denne holdning, at alle skal være ens, er kvælende opfindsomhed og individuel tænkning. Hvor langt vil være, hvis Albert Einstein havde været forpligtet til at overholde de samme normer som hans jævnaldrende?

Han turde tænke anderledes.
Han turde tænke.
Dette ene menneskes bidrag har gjort verden til et langt bedre sted end det var. Der har været mange andre.
Så fejr det faktum, at du er unik, og at du har dit bidrag til denne verden.
Når du går videre, har du uundgåeligt påvirket verden.
Andre vil blive påvirket af dit liv og din tilstedeværelse her, uanset om du er klar over det eller ej. De, som du elskede, og som elskede dig, vil blive ændret på en måde, der ikke kunne være sket, hvis du aldrig levede.

Hvad er næste skridt?

Hvad kan du bruge de tanker til
At leve efter at ’føle dig fri til at leve dit liv på den bedste tænkelige måde, som du kan.
Det betyder, at du skal du være en sand, autentisk og ægte person. Skjul dig ikke bag skyggerne af ’Snyd og bedrag.’ Hvis du ønsker at klæde sig anderledes end andre, så gør det. Hvis du vil klatre et bjerg, eller udforske en ørken, gør det! Ignorer hvad andre synes.

Du har kun ét liv. Forudsat at den måde, du lever på, ikke skader nogen, har du mulighed for at leve på den måde, du finder det passende.
Så, hvilke dristige ting vil du beslutte at gøre i dag, denne uge, denne måned, i år?

Del dine tanker nedenfor.

 

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *