Tips til at være mere tryg i dig selv
Hvor ofte har du følt dig som en superhelt første dag i et job?
For mange går der skræmmende måneder, før den nødvendige selvtillid er bygget. Der kan være dage, hvor mit hjerte kører og dine håndflader er svedige, bare ved tanken om de nye udfordringer, der står over for dig. Er du en af dem der har lær at succes ikke nødvendigvis vil give dig selvtillid? Jeg vil vove at gætte iværksættere, ledere og virksomhedsejere kan dele nogle af de samme frygt, som jeg konfronterede.
Tillid er ledelsens grundsten.
Hvis du ikke tror på dig selv, hvordan kan andre tro på dig? Her er syv måder, som FBI-agenter lærer at øge deres selvtillidshensyn til, at du kan bruge til at være mere selvsikker i dig selv:
1.Skub dig gennem selvbegrænsende overbevisninger.
Som børn tror vi, vi kan erobre verden, men et sted imellem barndommen og voksenalderen, er vores entusiasme og naturlige tilbøjeligheder til at drømme store, knuste. Forældre og lærere begynder at pålægge deres egne overbevisninger – hvad vi kan og ikke kan gøre i livet.
Sådan får du det til at fungere for dig:
Find dine grænser ved at udsætte dig for forskellige situationer, hvor du er tvunget til at skubbe dig igennem det ubehagelige. Når du har tillid til dig selv, vil du blive forbløffet over, hvad du kan opnå.
2. Forveksl aldrig hukommelse med fakta.
Vores hukommelse lagrer ikke information præcis som den er præsenteret for os. I stedet trækker vi det ud af oplevelsen og opbevarer den på måder, der giver os mest mening. Det er derfor, at forskellige mennesker, der er vidne til samme begivenhed, ofte har forskellige versioner. Din hjerne har en indbygget bekræftelsesforstyrrelse.Det betyder, at det lagrer information, der er i overensstemmelse med dine egne overbevisninger, værdier og selvbillede. Dette selektive hukommelsessystem hjælper med at holde hjernen fra at blive overbelastet med for meget information.
Så genkend at din hukommelse ikke altid giver dig præcise oplysninger. For eksempel hvis du har lavt selvværd, har din hjerne tendens til at gemme oplysninger, der bekræfter dit manglende selvværd. Det vil være alt, hvad du husker om en bestemt begivenhed.
Sådan får du det til at fungere for dig:
Revider fakta om hukommelse, der er fyldt med selvbegrænsende overbevisninger og forsøg at få et mere præcist perspektiv på en vigtig hændelse. Tal med andre, der kan have et andet perspektiv.
3. Tal med dig selv.
Overrasket? Vi taler med os selv. Faktisk er det med til at gøre dig smartere, forbedre din hukommelse, og hjælpe dig med at fokusere og endda øge atletisk ydeevne. Dokumentarfilmen The Human Brain hævder, at vi siger mellem 300 og 1000 ord til os selv om minuttet. Militæret bruger kraften til positiv selvtalende som en måde at komme igennem hårde tider. Ved at tale positivt med dig selv, kan du lære at styre frygt som følge af det limbiske hjerne system, en primal del af hjernen, der hjælper os med at håndtere angst.
Sådan får du det til at fungere for dig:
Vær positiv, fordi den måde du snakker med dig selv påvirker dit neurobiologiske svar på det. Når du siger, jeg ved hvad jeg skal gøre her eller se ting som en udfordring frem for et problem, har du vendt dit svar til en positiv.
4.Vær nysgerrig
Nysgerrighed er et vigtigt træk for enhver, der ønsker at være selvsikker og succesfuld. Nysgerrighed er grundlaget for livslang vækst. Hvis vi forbliver nysgerrige, forbliver vi lærbare, og vores sind og hjerter bliver større hver dag. Vi kan bevare vores begynder sind ved altid at se frem og opdage nye oplevelser og afdække nye oplysninger.
Sådan får du det til at fungere for dig:
Stil spørgsmål og være nysgerrig, fordi:
Det gør dit sind aktiv i stedet for passiv,
Det opfordrer dig til at være mere opmærksom på nye idéer.
Det skaber et eventyrligt svar, der fører dig i en ny retning.
5. Overvind selv-tvivl.
Hvis du mangler selvtillid, har du svært ved at se, hvor stor gavn d er til for andre mennesker. Når du antager en offermoral, er du ikke længere modstandsdygtig overfor livets uundgåelige forhindringer og vejspærringer.
Sådan får du det til at fungere for dig:
Ingen, men du stopper dig selv fra at opnår det, du gerne vil opnå. Det er på tide at identificere de områder, hvor du tvivler på dig selv og fjern disse barrierer.
7. Se din frygt i øjnene
Når vi føler os i kontrol, er vi ikke bange. Når vi har et niveau af komfort med noget, er det ikke skræmmende. Når vi ikke føler os i kontrol, tænker vi ikke klart, fordi vores følelsesmæssige hjerne sidder i førersædet og overtager.
Det er derfor, at frygt ofte virker tilfældig og irrationel – vores følelser er i kontrol.
Sådan får du det til at fungere for dig:
Harvard Medical School professor Ronald Siegel anbefaler dette i sin bog, The Mindfulness Solution :
Tænk på din værste frygt. Brug tid med det. Nu gør din frygt værre ved at komme tættere på det. Forestil dig det værste, der kunne ske. Nu fokuserer du på din vejrtrækning. Føl din krop afslappet. Se, du døde ikke, gjorde du? Du er på vej til at erobre din frygt.
Hvis du ikke tror på dig selv, hvordan forventer du at nogen andre skal?
Start i dag.
Hav en god dag
Skriv en kommentar
Ønsker du at deltage i debatten?Skriv gerne en kommentar!